Proizvodi iz Srbije preko luke Novi Sad do svake tačke u svetu: Želimo da Srbiju povežemo sa svetom preko Dunava

12.10.2021

18:05

0

Autor: A. S.

Operativni direktor za digitalnu tehnologiju i logistiku u DP World Majk Baskaran predstavio je privrednicima iz Srbije sve logističke i transportne potencijale koji im stoje na raspolaganju

Proizvodi iz Srbije preko luke Novi Sad do svake tačke u svetu: Želimo da Srbiju povežemo sa svetom  preko Dunava
Petrovaradin/Profimedia

Kompanijama iz Srbije, regiona i EU otvorena su vrata za plasman proizvoda širom sveta preko luke Novi Sad do Džabel Alija u Dubaiju, a koje su u vlasništvu multinacionalne logističke kompanije DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, rečeno je na prezentaciji kompanije „DP World Luka Novi Sad - Budućnost logističkih usluga“ u Privrednoj komori Srbije (PKS).


Predsednik PKS Marko Čadež kaže da je srpska privreda već počela pregovore o tome kako da se naša zemlja poveže sa globalnim putevima trgovine, saopšteno je iz PKS.

- Zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijom DP World želimo da povežemo Srbiju sa svetom preko Dunava i Konstance do luke Džabel Ali, koja je jedna od tri najveće luke na svetu - rekao je Čadež i dodao da novosadska luka pruža logistička rešenja za transport roba naših i regionalnih kompanija kao i proizvođača širom sveta.

Operativni direktor za digitalnu tehnologiju i logistiku u DP World Majk Baskaran predstavio je privrednicima iz Srbije sve logističke i transportne potencijale koji im stoje na raspolaganju.

On je istakao da će sve luke ove kompanije širom sveta biti otvorene za srpske proizvode čime će postati dostupni globalnom tržištu. „Želimo da podržimo srpske kompanije u pristupu tržištima na kojima poslujemo i da im ponudimo pametna logistička rešenja”, rekao je Baskaran.

DP World je vlasnik Luke Novi Sad od 2019. godine.

Kompanija iz Dubaija je jedan od tri najveća lučka operatera na svetu kada je u pitanju transport kontejnera i zapošljavaju više od 50.000 ljudi i imaju mrežu od 150 predstavništava u 60 zemalja na šest kontinenata.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi