Nemački privrednici znaju do kada će im korona biti problem

04.02.2021

09:24 >> 12:14

0

Menadžeri kompanija u Nemačkoj predviđaju da će trajanje antiepidemijskih mera biti produženo do septembra

Nemački privrednici znaju do kada će im korona biti problem
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Nemačke kompanije očekuju da će svakodnevni život i njihovo poslovanje biti ograničeni zbog primene mera “zaključavanja” i kontrole transporta ljudi i robe još mnogo meseci, pokazuju rezultati najnovije poslovne ankete instituta IFO.

Prema nalazima ovog istraživanja, kompanije predviđaju da će ograničenja u javnom životu potrajati još bar sedam meseci a vraćanje njihovog poslovanja u normalu ne očekuju još više od deset, navodi se u saopštenju IFO instituta.

– Obe cifre su tek neznatno niže nego u decembarskoj anketi. Kampanja vakcinacije koja je trenutno u toku tek treba da pokaže konačni efekat – kaže Klaus Vohlrabe, šef anketnog odeljenja u IFO-u.

Pročitajte još

Procene po pojedinačnim sektorima se samo neznatno razlikuju. Proizvođači očekuju da ograničenja u javnom životu traju još sedam meseci, pružaoci usluga 7,5, a tek nešto manje prognoziraju trgovci i građevinci.

Kad je reč o povratku njihovog poslovanja u normalu, proizvođači ne očekuju da će do toga doći još narednih 10 meseci, pružaoci usluga procenjuju da će za to biti potrebno još bar pola meseca više, koliko smatraju i građevinci, dok su nešto optimističniji prodavci na malo.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike