Ko može, uštedeće: "Srbijagas" daje priključenje na gasovod na 36 rata

17.04.2021

13:30 >> 14:00

0

JP Srbijagas ponudio je povezivanje na magistralnu distributivnu gasovodnu mrežu građanima na 36 mesečnih rata

Ko može, uštedeće: "Srbijagas" daje priključenje na gasovod na 36 rata
Copyright Profimedia

„Srbijagas“ nudi svojim budućim korisnicima, u krajevima Srbije gde ona pruža uslugu distribucije gasa, da se na gasovod priključe za 780 evra. Ta cena je znatno niža nego što je bila ranije zbog izmena propisa i izostanka lokalnih taksi, a dodatna olakšica je što će je građani plaćali tri godine na rate. Pripadajući PDV plaća se odmah, uz prvu ratu.

Rok za završetak radova na izgradnji tipskog gasnog priključka je 90 dana od dana plaćanja prve mesečne rate troškova za priključenje.

Plan otplate priključka sa dospećima rata je sastavni deo ugovora, navodi Srbijagas. Ista cena priključka na gas je i za pravna lica, ali ga oni ne mogu platiti na 36 rata.

Nažalost, ovakva ponuda ne važi za sve, jer u nekim opštinama u Srbiji distribuciju gasa sprovode druge, privatne firme, koje same formiraju cene.

„Srbijagas“ je ranije najavio da nudi gas za zainteresovane građane sa područja 72 opštine sa područja Beograda, Aranđelovca, Jagodine, Kruševca, Čačka, Kragujevca, Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Kikinde kao i braničevsko-podunavskog područja.

Pročitajte još:

Prema ranijim najavama iz Srbijagasa, cena paketa bi mogla da bude i 20 odsto manja, ukoliko se u procesu prijavljivanja budući korisnik dogovori da državna kompanija odmah izvode i instalaciju “do kuće”, jer su svi naknadni radovi svako skuplji.

Cena od 780 evra se odnosi na priključak na glavni vod „Srbijagasa“, što znači da domaćinstva moraju da računaju, pored dovođenja do kuće i na cenu izvođenja „unutrašnje instalacije”, po kući odnosno stanu.

Prema računici 24sedam, uvođenje gasa za grejanje, toplu vodu i kuvanje bi vas sve zajedno moglo koštati 4.000 do 5.000 evra.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike