Korona profiteri: Dobit proizvođača rukavica skočila 2.000 odsto

09.12.2020

13:12 >> 14:28

0

Vodeći svetski proizvođač gumenih rukavica sada će biti još veći, a planovi skočili i za naredne dve godine

Korona profiteri: Dobit proizvođača rukavica skočila 2.000 odsto
Copyright Pixabay

Malezijska koproracija “Top glav“ (Glove) saopštila je danas da joj je neto dobit skočila za više od 20 puta u prvom kvartalu fiskalne godine, jer su novi talasi epidemije koronavirusa poslednjih meseci uticali na rast tražnje za zaštitnim gumenim rukavicama i na porast prodajne cene.

Neto dobit kompanije u periodu septembar-novembar porasla je uzletela je za 2.030 posto, na 585 miliona dolara, prenosi Rojters.

Prihod je porastao za 294 odsto, na 1,2 milijarde dolara, navodi se u saopštenju najvećeg svetskog proizvođača gumenih rukavica.

– Predviđamo da će u naredne tri godine i dalje biti nedovoljno rukavica. Porast tražnje je uglavnom podstaknut kritično niskim nivoom trenutnih zaliha rukavica u magacinima kupaca – rekao je glavni izvršni direktor, Lim Ćeong Guan, na konferenciji za medije.

Pixabay

Kompanija procenjuje da će potražnja za rukavicama porasti za 20 posto ove godine, 25 procenata sledeće i za 15 odsto nakon pandemije.

Vreme isporuke se produžilo zbog ogromne potražnje i sada iznosi 510 dana za nitrilne rukavice, saopštila je kompanija.

Pročitajte još:

Udruženje poslovnih žena: Pomoć države za one koji su egzistencijalno ugroženi, a kvalitetni

Operativni direktor Li Kim Meov rekao je da je Top Glav u završnoj fazi razgovora za  rešavanje problema sa američkim carinskim vlastima, koje su u julu zabranile proizvode iz dve fabrike ove malezijske firme zbog optužbi da se služe prisilnim, odnosno dečijim radom radom.

Alu to nije jedini prioblem u proizvodnji je „Top Glav“ je prošlog meseca pristupio faznom zatvaranju nekih svojih fabrika u Maleziji nakon što je epidemija izbila i u njenim redovima, pri čemu je više od 5.000 radnika dobilo pozitivne rezultate na kovid testiranjima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike