Amerikanci grade hotelski kompleks u Srbiji: "Meriot" dolazi u Vranjsku Banju

19.05.2021

10:15 >> 10:30

0

Srpska firma Millenijum risorts i američka hotelska kompanija Meriot internešenel potpisale ugovor o izgradnji hotelskog kompleksa

Amerikanci grade hotelski kompleks u Srbiji: "Meriot" dolazi u Vranjsku Banju
Copyright Foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktor kompanije “Milenijum tim” (čiji je deo “Milenijum risorts”) Stojan Vujko rekao je da će uložiti 90 miliona evra u taj projekat i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

– Sigurni smo da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata kao destinacija vrhunskog banjskog turizma – rekao Vujko.

On je rekao da se danas započinje saradnja sa jednom od vodećih američkih kompanija i da je potpisivanje ugovora značajan korak u razvoju ekonomskih odnosa Srbije i SAD, a da je to za “Milenijum tim” veliki poslovni korak u sektor hotelijerstva firme koja je poznata kao građevinska kompanija.

Direktor “Milenijum risortsa” Ivan Bošnjak rekao je da će kompleks imati dva hotela iz lanca “Meriot”, kao i medicinski centar “Sofka”, te da su u planu spa apartmani, vile i bungalovi.

Pročitajte još:

– Vranjska Banja nekada je bila važna turstička destinacija u oblasti banjskog i zdravstvenog turizma, dok je danas to ruinirano, da praktično turizma i nema. Ovaj projekat će dati novi život i energiju, kreiraćemo novu turističku destinaciju – rekao je Bošnjak.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Entoni Godfri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike