Ista destinacija, bolja lokacija: „Er Srbija“ od sutra na Terminalu 1 aerodroma JFK

02.06.2021

09:10 >> 10:12

0

Er Srbija će od sutra za sletanje i poletanje koristiti drugi terminal od onog koji je koristila u poslednjih pet godina

Ista destinacija, bolja lokacija: „Er Srbija“ od sutra na Terminalu 1 aerodroma JFK
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Avioni srpsko-emiratskog prevoznika „Er Srbija“ će na aerodromu „Džon Ficdžerald Kenedi“ u Njujorku sletati i poletati sa Terminala 1, umesto s Terminala 4 koji je taj prevoznik koristio od 2016. godine, saopštila je danas kompanija.

Naglašava se da će se time „Er Srbija“ na Terminalu 1 pridružiti najvećim međunarodnim avio-kompanijama koje lete za Njujork.
Nakon planirane obnove, koja ujedno predstavlja i najveći kapitalni projekat u istoriji njujorške vazdušne luke, Terminal 1 će biti najprostraniji i najsavremeniji na aerodromu JFK.

Uz 23 nova gejta, unapređeni terminal će biti četiri puta veći od postojećeg i obuhvataće prostor trenutnih terminala 1 i 2 i bivšeg terminala 3, precizira se u saopštenju „Er Srbije“.
– Nakon što smo nedavno predstavili najnovije pojačanje u našoj floti, novi „erbas A330“ koji koristimo na letovima do Njujorka, i značajno unapredili uslugu, izuzetno nam je drago što ćemo ovom prilikom doprineti još boljem iskustvu putovanja za naše putnike. Uskoro će moći da uživaju u većem prostoru i manjoj gužvi, a kada se završi obnova, Terminal 1 će im ponuditi brojne pogodnosti – izjavio je regionalni direktor „Er Srbije“ za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Pročitajte još:

Nacionalna avio-kompanija do Njujorka trenutno leti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, četvrtkom, petkom i subotom, a broj letova će se postepeno povećavati tokom letnje sezone, navodi „Er Srbija“.
Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja širokotrupni putnički mlaznjak koji nosi ime i lik najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike