Katanac na „institucije“: U Engleskoj i Velsu zatvaraju pabove

17.06.2024

11:56

0

Autor: R.B.

Velika Britanija je i dalje pod velikim pritiskom posledica krize a Engleska i Vels to plaćaju zatvaranjem autentičnih institucija

Katanac na „institucije“: U Engleskoj i Velsu zatvaraju pabove
Ilustracija - Copyright Pixabay

Englezi i Velšani, čuveni poklonici viskija i piva, gube u proseku 80 pabova mesečno, zabrinjavajući je podatak zvanične statistike.

Vlasnici pabova i kafića sve teže se nose sa smanjenom kupovnom moći građana i visokim troškovima energije i hrane kao posledicama ekonomske krize, pokazali su najnoviji podaci statističkog zavoda ONS.

U prva tri ovogodišnja meseca srušeno je ili prenamenjeno čak 239 pabova, prenose Vijesti.ba. To znači da su Engleska i Vels u proseku gubili oko 80 pabova mesečno, za 56% više nego na početku prošle godine.

Najviše je pubova zatvoreno na severozapadu Engleske, ukupno 35, pokazuje ONS-ov izveštaj. U 2023. trajno su zatvorena 472 paba širom Engleske i Velsa.

Podaci pokazuju koliko su visoki troškovi energije i hrane, smanjena lična potrošnja i značajno poresko opterećenje ugostiteljskog sektora, tvrde šefovi pabova.

Kada se uključe prazni i pabovi ponuđeni u najam, Engleska i Vels imali su na kraju marta 39.162 puba, gotovo kao i na kraju prošle godine, prema podacima koje su prikupili stručnjaci za komercijalne nekretnine u „Altus grupi“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike