U srpskom Katastru veštačkom inteligencijom protiv korupcije

11.06.2024

11:24

0

Republički geodetski zavod (RGZ) koristi AI za primenu međunarodnih standarda

U srpskom Katastru veštačkom inteligencijom protiv korupcije
RGZ 2 - Copyright Pres služba RGZ-a

Republički geodetski zavod (RGZ) počeo je implementaciju ISO 37001 standarda protiv mita, a za potrebe potpune i efikasne primene međunarodnih standarda RGZ je počeo da koristi i veštačku inteligenciju.

RGZ u saopštenju ističe da je njegov stav prema mitu jasan - nulta tolerancija prema korupciji.

Održana je i prva radionica za rukovodioce službi za katastar nepokretnosti iz cele Srbije kako bi se stekla neophodna znanja i veštine za primenu ovog standarda u svakodnevnom poslovanju.

Ova obuka je deo šireg plana usklađivanja sa međunarodnim standardima, čime RGZ podiže kvalitet, efikasnost, bezbednost i održivost podataka i poslovanja na viši nivo.

Posvećenost integritetu i etičkom ponašanju je od posebne važnosti u ovoj oblasti i RGZ je istinski opredeljen za sprečavanje, otkrivanje i reagovanje na mito, naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da je RGZ krajem prošle godine sertifikovan prema ISO 9001, 27001 i 27701 standardima od strane jednog od najstarijih evropskih sertifikacionih tela, TUV Austria, što potvrđuje posvećenost kvalitetu, sigurnosti informacija i zaštiti privatnosti.

RGZ navodi da je jedan od najvažnijih koraka u unapređenju njegovog poslovanja uvođenje veštačke inteligencije za primenu i implementaciju ISO standarda i da mu to inovativno rešenje omogućava da brže i efikasnije identifikuje potencijalne rizike i nepravilnosti, što dodatno jača borbu protiv korupcije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike