Vesić: Srbija daje dodatnih 10 miliona za auto-put u Srpskoj

09.06.2024

07:36

0

Vesić je rekao da će druga brza saobraćajnica Slepčević-Badovinci biti završena do kraja sledeće godine.

Vesić: Srbija daje dodatnih 10 miliona za auto-put u Srpskoj
Goran Vesić - Copyright R.Z./ATAImages

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će Srbija uložiti još 10 miliona evra za izgradnju deonice auto-puta od Sremske Rače do Bijeljine, navodeći da je najvažnije da se nastavi povezivanje saobraćajne infrastrukture.

Vesić je za Tanjug rekao da se gradi jedan auto-put i dve brze saobraćajnice prema Republici Srpskoj (RS), a planirana je izgradnja još jednog auto-puta. Kada je u pitanju auto-put, radi se od Sremske Rače do Kuzmina dužine oko 19 kilometara, a RS, kako je dodao, radi od Sremske Rače do Bijeljine, što je nekih 20 kilometara, koje finansira Srbija.

Prema njegovim rečima, biće dodato još 10 miliona evra da bi se taj put gradio. Vesić je rekao da će druga brza saobraćajnica Slepčević-Badovinci biti završena do kraja sledeće godine. Vesić kaže da će se tu raditi još jedan polumost pored Pavlovića ćuprije, tako da će imati bolju propusnu moć. "I poslednja deonica je Požega-Kotroman, odnosno prema Višegradu, Rogatici, Palama i Sarajevu, tako da taj put počinjemo da gradimo iz dva dela - prvi deo prema Mačkatu, a onda dalje", rekao je Vesić. Kaže i da se krenulo u projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Sarajevo koja ide preko Zvornika.

"Mi radimo naš deo, znači Ruma, Šabac, dole prema Zvorniku. Veći deo te pruge je na teritoriji Republike Srpske i zato je veoma važno da ta pruga bude izgrađena", rekao je on. Govoreći o aerodromu Trebinje, Vesić je rekao da se kreće sa eksproprijacijom.

"Imamo dva miliona evra. Do avgusta ćemo dobiti i završiti projekat za građevinsku dozvolu i studiju zaštite životne sredine. Možemo da budemo spremni da do početka 2026. počnemo izgradnju aerodroma Trebinje", naveo je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike