Vodeći privrednici Kine i Srbije 14. aprila u Beogradu

10.04.2024

10:16

0

Na konferenciji "Partnerstvo za budućnost: Susret srpskih i kineskih privrednika" razgovaraće se o saradnji u sektorima građevinarstva, energetike i trgovine

Vodeći privrednici Kine i Srbije 14. aprila u Beogradu
Ilustracija - Copyright AP Photo/Louise Delmotte

Konferencija "Partnerstvo za budućnost: Susret srpskih i kineskih privrednika", koja će okupiti vodeće privrednike iz dve zemlje kako bi zajedno istražili mogućnosti saradnje u sektorima građevinarstva, energetike i trgovine, biće organizovana 14. aprila.

Organizator ove konferencije je Poslovni klub "Stena", u saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije (UPS)  i Asocijacijom kineskih privrednika.

Kako je najavljeno, tokom konferencije biće potpisan Sporazum o saradnji između Poslovnog kluba "Stena", UPS i Asocijacije kineskih privrednika.

Na skupu će biti prezentovani i novi infrastrukturni projekti, ali i projekti iz oblasti energetike vredni više stotina miliona evra, koji će unaprediti prijateljske i poslovne veze između dva naroda.

"Kina i Srbija, dva tradicionalno prijateljska naroda s dubokim korenima zajedničke istorije, čiji odnosi imaju čvrstu podršku javnosti, široke zajedničke interese i snažane bilateralne veze, još jednom prilikom oživljavaju svoju saradnju kroz ovu veliku konferenciju", navodi se u saopšrtenju.

Ova manifestacija će se održati u konferencijskoj sali na 7. spratu Zgrade Vig Plaza-e na Novom Beogradu, a počinje u 17 časova.

Očekuje se prisustvo kompanija poput Shandong Hi-Speed Group Co.Ltd, China Construction, Shangai Electric Group, China Energy, Kasheng Textile Co.Ltd, Haosheng Textile Co.Ltd, kao i Privrednih komora regija Jiangsu Nantong i Guangdong.

Prema rečima predstavnika Poslovnog kluba "Stena"Aleksandar Bursaća, ova konferencija je prilika da se unapredi poslovna saradnja i stvore nove poslovne mogućnosti koje će doneti koristi kako kompanijama, tako i zajednicama.

"Na konferenciji ćemo imati priliku da se upoznamo sa radom nekoliko kineskih kompanija, koje će nam detaljno predstaviti svoje delatnosti i projekte. Razumevanje osnovnih principa njihovog rada ključno je za ostvarivanje uspešne i plodotvorne saradnje u budućnosti, dovođenje novih investicija i otvaranje novih radnih mesta", rekao je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike