Nema više prevara sa SMS i e-mejlom „iz Pošte“

05.04.2024

13:56

0

Pošta Srbije ukida komunikaciju sa klijentima preko SMS poruka i elektronske pošte prelazi potpuno na mobilnu aplikaciju

Nema više prevara sa SMS i e-mejlom „iz Pošte“
Pošta Srbije - Copyright 24sedam.rs/G.M.Š.

„Pošta Srbije“ više neće slati SMS-ove i mejlove svojim klijentima, s obzirom na veliki broj pokušaja internet i telefonskih prevara uz simuliranje veze sa „Poštom“ u poslednjih nekoliko meseci, najavio je v.d. generalni direktor Zoran Đorđević .

Đorđević je izjavio da ova kompanija ima novu, unapređenu i multifunkcionlanu aplikaciju preko koje će komunicirati sa svojim korisnicima.

– Došli smo na ideju da kroz registraciju na ovoj aplikaciji, a opet sa druge strane ukidanjem SMS-a i mejlova, faktički zaštitimo sve naše korisnike i da u budućnosti sva naša komunikacija bude preko ove aplikacije – poručio je Đorđević na televizjiskom gostovanju.

Kako je naveo, registracija je potpuno besplatna, a u svakoj pošti u Srbiji moguće je dobiti instrukcije, ukoliko se korisnik sam ne snalazi.

– Sve informacije o dolasku vaše pošiljke ćete dobijati preko aplikacije. Kad uđete u aplikaciju onda vi dalje možete da je preusmerite na paketomat, da odložite, da je primite kasnije – rekao je Đorđević.

Istakao je da korisnik, zahvaljujući aplikaciji, unapred može da pripremi QR kod što će ubrzati primopredaju pošiljke u pošti. Ali to nije sve što „Pošta“ sprema.

– Buduća aplikacija je e-novčanik i ono što će vrlo brzo da zaživi jeste da će oni koji vrše prodaje putem oglasa morati da budu registrovani kod nas, čime ćemo sprečiti da korisnici dobiju nešto što nisu poručili – naglasio je Đorđević.

Dodao je da će da ta registracija omogućiti kupcima da preko pošte saznaju ko je pošiljalac ukoliko dođe do prevare prilikom onlajn kupovine. Aplikacija će centralizovati registraciju i identifikaciju korisnika, obezbeđujući jedinstven korisnički nalog koji će korisnicima omogućiti lakši i brži pristup poštanskim uslugama. Građani aplikaciji mogu pristupiti putem Google Store-u ili Apple Store-u.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike