Srbija i BiH potpisale Memorandum o poslovnoj saradnji! Vesić: Integrisana naplata putarine će zaživeti vrlo brzo!

28.03.2024

15:08

0

Vesić je najavio da očekuje da će 15. aprila biti uspostavljena i zajednička integrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a da se u junu očekuje da zaživi integrisana naplata sa Grčkom

Srbija i BiH potpisale Memorandum o poslovnoj saradnji! Vesić: Integrisana naplata putarine će zaživeti vrlo brzo!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Jovan Nikolić

U Vladi Srbije danas je potpisan Memoranduma o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu putarine između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ugovor su u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Gorana Vesića potpisali direktori javnih preduzeća “Putevi Srbije”, “Autoputevi Republike Srpske” i “Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine”, Zoran Drobnjak, Nedeljka Ćorić i Denis Lasić.

Vesić je nakon potpisivanja kazao da ovaj ugovor nije finansijski toliko veliki kao kad se grade putevi i pruge, ali da je značajan, jer pokazuje da se integrišemo u regionu i zato što olakšava život ljudima, kako u BIH tako i u Srbiji.

On je rekao da očekuje da će integrisana naplata putarine između Srbije i BiH vrlo brzo da zaživi.

Vesić je najavio da očekuje da će 15. aprila biti uspostavljena i zajednička integrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a da se u junu očekuje da zaživi integrisana naplata sa Grčkom. Vesić je dodao da je JP Putevi Srbije obećao da će integraciju završiti u ovom roku i da će kontrolisati ispunjenje tog obećanja.

- Jedan od mojih glavnih ciljeva kad sam postao ministar bio je da pokušamo integraciju naših sistema naplate putarina, kako sa BiH, tako i sa Crnom Gorom, Severnom Makedonijom, Hrvatskom, Grčkom i svim drugim zemljama, jer tako značajno olakšavamo život ljudi - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, danas potpisani dokument omogućiće ljudima koji imaju tagove u Bosni i Hercegovini, kao i onima u Srbiji da nesmetano koriste puteve, bez zaustavljanja.

Ministar MGSI Srbije je zahvalio ministru komunikacija i saobraćaja BiH Edinu Fortu i ministru transporta i komunikacija Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću, jer su dali veliki doprinos da se potpiše današnji sporazum.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike