Britanci preuzimaju brigu o putnicima „Er Srbije“ na „Tesli“

05.03.2024

11:31

0

Autor: R.B.

Britanska kompanija „Menzies aviejšn“ od sada će vršiti usluge zemaljskog opsluživanja za letove „Er Srbije“ na beogradskom aerodromu

Britanci preuzimaju brigu o putnicima „Er Srbije“ na „Tesli“
Aerodrom "Nikola Tesla" - Copyright Profimedia

„Menzies aviejšn“ (Menzies Aviation) preuzela je upravljanje tehničkim prihvatom i otpremom i opsluživanjem prtljaga, odleđivanjem vazduhoplova i putničkim servisom, kao i uslugama putnicima „Er Srbije“ na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Kompanija „Beogradski aerodrom“ (Belgrade Airport, u franšiti kompanije "Vansi") potpisala je sa britanskom kompanijom ugovor koji podrazumeva prenos svih ugovorenih obaveza o zemaljskom opsluživanju sa sebe na „Menzies aviejšn“, uz saglasnost partnerskih avio-kompanija.

Svi prethodno zaposleni u organizacionoj jedinici Zemaljsko opsluživanje „Beogradski aerodrom“ potpisali su ugovore o radu sa „Menzies aviejšnom“, kao novim poslodavcem.

Ugovor važi počev od februara 2024. godine, a lokalni timovi u prvoj godini opsluživaće više od 22.000 avio-operacija na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

Kompanija "Er Srbija" i "Beogradski aerodrom" imali su velike probleme prošle godine sa prihvatom putnika i prtljaga u Beogradu.

Kompanija je u aviobiznisu od 2017. godine i trenutno daje logističke usluge na 250 lokacija u više od 60 zemalja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike