Vesić: Operater "Vensi" da se izvini putnicima zbog greške na Beogradskom aerodromu

22.01.2024

10:09

0

Desilo se to da je vozač autobusa odvezao putnike koji su doleteli iz Skoplja, na pogrešan izlaz (gate) i oni su se pomešali sa putnicima koji su već prošli kontrolu, kaže Vesić

Vesić: Operater "Vensi" da se izvini putnicima zbog greške na Beogradskom aerodromu
Goran Vesić - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je operater aerodroma Nikola Tesla, francuska kompanija "Vensi" (Vinci), odgovoran za jučerašnje probleme u radu, zbog čega su tri leta otkazana, a 17 odloženo, izrazivši očekivanje da će se ta kompanija izviniti putnicima.

Kako je za Tanjug objasnio, desilo se to da je vozač autobusa odvezao putnike koji su doleteli iz Skoplja, na pogrešan izlaz (gate) i oni su se pomešali sa putnicima koji su već prošli kontrolu i trebalo da krenu prema avionu što je, napominje on, potpuno nedopustivo.

"Tačno je se ljudske greške dešavaju, da se to ne dešava samo na beogradskom aerodromu, ali je činjenica da se njima veoma često dešavaju greške i da će morati mnogo više da porade na svojoj organizaciji jer moraju da poštuju putnike na beogradskom aerodromu onako kako poštuju i na aerodromima u Francuskoj. Ja sam o tome s njima mnogo puta razgovarao i očekivao da su izvukli pouku iz toga i da će se bolje organizovati", rekao je ministar.

Vesić kaže da od operatera beogradskog aerodroma očekuje da uputi izvinjenje putnicima koji su čekali, i dodaje da će avio kompanije koje su pretrpele štetu i otkazale ili odložile letove, imati mogućnost da naplate svoju štetu od operatera.

Naglasio je da je u toku inspekcija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije na aedromu Nikola Tesla, i da će javnost biti upoznata sa nalazima inspekcije nakon što ona bude završena.

"Francuska kompnanija je do sad uložila preko 280 miliona evra u samu infrastrukturu na aerodromu i mi smo im na tome zahvalni, ali oni moraju mnogo toga da urade u svojoj orgonizaciji kako se ovakve stvari ne bi dešavale. Vi se sećate da je tokom leta bilo dosta problema sa prtljagom i sa odlaskom putnika, tada smo na to reagovali zajedno sa njima. Ja sam siguran da ćemo ovog leta imati mnogo bolju situaciju", ocenio je ministar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike