Ministar Cvetković sa ambasadorom Turske o privrednoj saradnji: Konstantan rast turskih kompanija otvara vrata za učešće na EKSPO 2027

29.02.2024

16:14

0

Cvetković je pozdravio inicijativu za održavanje naučnog simpozijuma kao dobre prilike za povezivanje privrednika obe zemlje, posebno u kontekstu budućih projekata

Ministar Cvetković sa ambasadorom Turske o privrednoj saradnji: Konstantan rast turskih kompanija otvara vrata za učešće na EKSPO 2027
Održan važan sastanak - Copyright Instagram printscreen

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa ambasadorom Turske, Hamijem Aksojem i prof. dr Ahmetom Inčekarom, predsednikom Fondacije za ekonomska istraživanja Republike Turske.

Razgovarali su o različitim modalitetima za unapređenje ekonomske saradnje u okviru koje je će biti o simpozijum o unapređenju ekonomskih odnosa, koji Fondacija za ekonomska istraživanja planira da organizuje u Beogradu ove godine.

Ministar Cvetković pozdravio je inicijativu za održavanje naučnog simpozijuma kao dobre prilike za povezivanje privrednika obe zemlje, posebno u kontekstu budućih projekata, koji će imajući u vidu njihovu ukupnu procenjenu vrednost privući veliki broj investitora i poslovnih partnera iz čitavog regiona i različitih industrijskih grana.

 

 

- Ekonomski odnosi između Srbije i Turske su dobri, ali postoji mogućnost za dalji razvoj i unapređenje u više oblasti. Ohrabrujući su podaci o spoljnotrgovinskoj razmeni između Srbije i Turske. U 2023. godini spoljnotrgovinska razmena u robi sa Turskom beleži rast od 27,7% u odnosu na 2022. godinu, a iznosila je 2,28 milijarde evra, što otvara mogućnost za dalji razvoj i unapređenje u više oblasti kada je reč o ekonomskim odnosima između Srbije i Turske - rekao je Cvetković.

Konstantan rast investicija turskih kompanija u Srbiji otvara vrata za nova i veća ulaganja u sektor energetike i za učešće u velikim projektima u Srbiji poput Svetske izložbe EKSPO 27 i projekta „Veliki skok u budućnost“, koji je nedavno predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike