Tesla pravi najjeftinija električna vozila: Početna cena će biti "mizerna"!

24.01.2024

23:53

0

Ovi modeli bi omogućili kompaniji da se nadmeće s jeftinijim automobilima na benzin

Tesla pravi najjeftinija električna vozila: Početna cena će biti "mizerna"!
Tesla automobil - Copyright Unsplash

Kompanija Tesla je saopštila dobavljačima da želi da započne proizvodnju novog električnog vozila za masovno tržište, kodnog naziva "Redvud”, u junu 2025. godine, navele su danas četiri osobe koje su s tim upoznate.

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask planira proizvodnju tržištu pristupačnijih električnih vozila za koje se očekuje da će biti napravljene u sledećoj generaciji jeftinijih električnih automobila, preneo je Rojters.

Ti modeli, uključujući automobil za početnike po ceni od 25.000 dolara, omogućili bi kompaniji da se nadmeće s jeftinijim automobilima na benzin i sve većim brojem jeftinih električnih vozila.

Unsplash
 

Tu se misli na automobile kineskog BID-a, koji je u poslednjem kvartalu 2023. pretekao Teslu, kao najvećeg svetskog proizvođača električnih vozila.

Teslina trenutno najjeftinija ponuda, model 3 sedan, ima početnu cenu od 38.990 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, napominje britanska agencija.

Mask je prošle godine rekao da je zabrinut zbog uticaja visokih kamata na potražnju potrošača za skupim artiklima poput automobila.

Kako su navela dva izvora, kompanija Tesla je prošle godine poslala dobavljačima pozive za dostavljanje ponuda za model "Redvud", uz prognozu nedeljnog obima proizvodnje od 10.000 vozila.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike