Ministar Momirović najavio 7.000 stanova za pripadnike bezbednosti

06.08.2021

10:20 >> 10:47

0

Autor: A. B.

Plan je da se investira 266 miliona evra u sve stanove na teritoriji cele Srbije

Ministar Momirović najavio 7.000 stanova za pripadnike bezbednosti
Copyright Beograd, 3. avgusta 2021. - Ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirovic daje izjavu. Ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirovic sastao se danas sa autobuskim prevoznicima, a tema sastanka su subvencije. Osim toga bilo je govora i o Open Balkanu.FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Srbija će izgraditi 7.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti i naša ambicija je da narednih godina nijedan pripadnik bezbednosnog sistema nema nerešeno stambeno pitanje, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je to rekao u Kragujevcu prilikom uručivanja ključeva novoizgrađenih stanova za porodice pripadnika službi bezbednosti.

– Danas uručujemo 216 ključeva za stanove koje smo završili, a u februaru ćemo uručiti još 756. To je samo deo stanova za pripadnike službi bezbednosti koje gradimo na teritoriji cele Srbije, na inicijativu predsednika Vučića – rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, plan je da se investira 266 miliona evra u sve stanove na teritoriji cele Srbije, kako bi završili taj projekat koji omogućava pripadnicima službi bezbednosti da reše stambeno pitanje i da svoj posao koji znači rizik po njihov život obavljaju mirno i dostojanstveno.

Ministar građevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirovic

Momirović je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević i gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem uručio prvih 216 ključeva stanova za pripadnike službi bezbednosti i njihove porodice, u naselju Denino brdo.

Ministar Momirović zahvalio je svim ljudima koji učestvuju u izgradnji stanova i tom prilikom podsetio da na projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Kragujevcu rade isključivo domaće firme.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je svaki ovaj stan nada da ćemo živeti dugo, uspešno i da ćemo živeti u miru.

– Bez moćne vojske, bez efikasne policije, bez organizovane Bezbednosno informativne agencije, bez vladavine prava nema uspešne Srbije. Ovo je naš način da kažemo svim pripadnicima bezbednosnog sektora koliko nam je stalo do stabilne, mirne i sigurne Srbije – naveo je Vulin.

Aleksandar Vulin, Profimedia

Na Deninom brdu u Kragujevcu biće izgrađena ukupno 972 stana za pripadnike snaga bezbednosti, a rok za završetak radova je februar 2022. godine.

Prema projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednost planirana je izgradnja 6.943 stana u sedam gradova u Srbiji.

U izgradnju stanova biće uloženo oko 266 miliona evra bez PDV-a. Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti po kvalitetu ne zaostaju za drugim stanovima na tržištu, iako će njihova cena, zbog podrške države, biti manja 430 evra po kvadratu, bez PDV-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike