Kako pametno kupiti kuću? U okolini Niša se prodaje 300 kvadrata za 36.000 evra, a vikendica na Zlatiboru se može kupiti za 45.000 evra

10.01.2024

17:21

0

Multifunkcionalnost vikendica ne treba posebno objašnjavati jer pored odmaranja vlasnika može služiti za izdavanje, čemu pribegavaju mnogi

Kako pametno kupiti kuću? U okolini Niša se prodaje 300 kvadrata za 36.000 evra, a vikendica na Zlatiboru se može kupiti za 45.000 evra
Ilustracija - Copyright Profimedia

Višenamenske nekretnine su neistraženi deo tržišta nekretnina. Bile su popularne krajem prošlog veka i objekti koji imaju lokal ispod stambenog dela su tada doživeli ekspanziju. Sada su ih zamenili specijalizovani poslovni prostori i pametne stambene zgrade. Ipak, u unutrašnjosti se još mogu naći jeftine kuće ovog tipa, koje se mogu koristiti za vikend odmor, stanovanje ili samo posao.

U tom konetkstu pažnju nam je privukao jedan od najsvežijih oglasa, a odnosi se na ogromnu kuću u okolini Niša koja ima više od 300 kvadrata! Preciznije, nalazi se u Zaplanjskoj Toponici, pored asfaltnog puta, a započeta je kao objekat za proizvodnu radionicu ili pomoćnu ekonomsku zgradu, objašnjeno je u oglasu i dodato da je stambeni deo odmah useljiv.

Vlasnik ovim rečima upravo i naglašava poslovnu perspektivu kuće koja se prodaje za svega 36.000 evra.

Na fotografijama ove jeftine kuće se može videti da je kući neophodno renoviranje. Potrebno je ulaganje, na primer, u krečenje i nameštaj ili u fasadu, ali je jasno da je osnova odlična s obzirom na veličinu građevine.

Profimedia
 

Ukupno ima tri etaže, četiri sobe i sve potrebne priključke. Uknjižena je i ima sve potrebne građevinske dozvole, navedeno je u oglasu na Nekretnine.rs.

Vikendica na Zlatiboru povoljna za turizam

Multifunkcionalnost vikendica ne treba posebno objašnjavati jer pored odmaranja vlasnika može služiti za izdavanje, čemu pribegavaju mnogi.

Za to može poslužiti vikendica na Zlatiboru, jednoj od najpoznatijih srpskih planina. Nekretnina od 85 kvadratnih metara se može kupiti za 45.000 evra. Naglasak je na netaknutoj prirodi koja okružuje ovu kuću. Plac ima 33,22 ara i nalazi se u šumovitom i prelepom predelu, u klisuri reke Katušnice koji pripada Parku prirode "Zlatibor", na nadmorskoj visini od 780 m, navodi se u oglasu na sajtu Nekretnine.rs.

Turistički, odnosno biznis potencijal se vidi iz sledećih reči vlasnika:

- Ovo je nekretnina za ljubitelje prirode, mira i tišine, u predelu na idealnoj nadmorskoj visini od 700 do 1000 m gde se susreću kontinentalna i mediteranska klima i stvaraju "Ruže vetrova", u predelu koji obiluje kiseonikom i koji je zato prava vazdušna banja, a koja je opet dovoljno blizu centra Zlatibora (oko 18 km), a još bliže prirodnim lepotama Zlatibora i atrakcijama kao što su: Vodopad Gostilje 3 km, vrh Čigote - paraglajding 11 km, Ljubiš - zipline 10 km, Sirogojno - etno selo 9 km, Stopića pećina 8 km, navodi se u opisu oglasa, piše sajt Nekretnine.rs.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike