Kuća na Divčibarama od 74 kvadrata 12.000 evra! Vlasnik nudi 50 ari, voćnjak, sušnicu

07.10.2023

22:13

1

Autor: M. Vu.

Divčibare ostaju jedna od najtraženijih destinacija za vikend-odmore u Srbiji, te ova vikendica predstavlja pravu vrednost za investitore

Kuća na Divčibarama od 74 kvadrata 12.000 evra! Vlasnik nudi 50 ari, voćnjak, sušnicu
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Cene nekretnina na popularnim turističkim destinacijama u Srbiji beleže značajan porast u poslednjim godinama, međutim, i dalje postoje pristupačne opcije za one sa "plićim džepom". Na Divčibarama, jednoj od najatraktivnijih planinskih lokacija u zemlji, dostupna je kuća koja se prodaje za simboličnih 12.000 evra.

Ova nedavno sagrađena vikendica prostire se na 74 kvadrata, smeštena u pitoresknom podnožju Divčibara. Pored osnovnih pogodnosti poput struje, vode, telefona, i uličnog osvetljenja, pristup nekretnini je olakšan odličnim prohodnim putem. Ali to nije sve što vlasnik nudi za ovu simboličnu cifru. Uz kuću dolazi i plac od 50 ari, voćnjak, kao i pomoćni objekti uključujući šupu za drva i sušaru za meso.

Ova ponuda pruža jedinstvenu priliku za one koji sanjaju o posedovanju nekretnine na ovoj prelepom planini, bez da opterete svoj budžet.

Divčibare ostaju jedna od najtraženijih destinacija za vikend-odmore u Srbiji, te ova vikendica predstavlja pravu vrednost za investitore ili ljubitelje prirode.

Profimedia
 

Prema slici koju je vlasnik priložio, može se videti da opravdava opis koji je i naveo. Ono što se može još videti a što nije navedeno jeste da je vikendica smeštena u samoj prirodi bez okolnih kuća i okružena zelenilom. Nekretnina nema fasadu, ali je unutra kompletno opremljena nameštajem. Iako vlasnik ne navodi da li i to ulazi u cenu, činjenica je da budućem kupcu za početak neće biti potrebna nikakva ulaganja u nekretninu i da će moći odmah da se useli.

Zbog pandemije prodaja vikendica doživela procvat

U periodu korona pandemije tržište nekretnina u planinskim predelima i vikend naseljima doživelo je najveći procvat. Ljudi su tada osetili osećaj slobode u sopstvenom kutku izvan gradske gužve, pa se tako taj trend nastavio i danas. Pecaroši uglavnom traže one pored reke, ljubitelji skijanja biraju planinske predele, ali prilikom odabira veliku ulogu ima cena.

Ipak, pored onih koji kupuju prostor za svoj odmor, neki su ovom pronašli i ideju za ozbiljan biznis i redovan izvor prihoda. A to ni ne čudi, imajući u vidu da je cena najma ovakvih kuća, naročito tokom praznika i sezone veoma visoka, piše Blic.

Profimedia
 

Posebno su tražene one manje u centru planine, u srcu šume ili na samoj obali reke, ali kako praksa pokazuje, tokom sezone, i u vreme dečijih raspusta i godišnjih odmora, izdaju se i one na većoj udaljenosti.

Montažne kuće sve popularnije

U vreme visokih cena gradnje, montažne kuće su postale popularna alternativa za one koji traže svoj kutak blizu grada. Njihovu atraktivnost povećava brzina izgradnje i opcija "ključ u ruke", ali i pristupačne cene koje odgovaraju različitim budžetima. Iako je cena kvadrata porasla u odnosu na prošlu godinu, moguće je izgraditi 40 kvadrata za oko 20.000 evra, dok se ozbiljniji modeli dvospratnica ili dupleksa mogu realizovati za oko 100.000 evra.

Profimedia
 

Montažna kuća koja je spremna za useljenje, prosečno košta između 30.000 i 40.000 evra, a može se realizovati za svega tri meseca. Cena montažnih kuća zavisi pre svega od faze gradnje - da li je objekat u sivoj fazi ili se prodaje kao ključ u ruke. Kvadrat u sivoj fazi se kreće između 370 i 420 evra, dok je za završnu fazu potrebno izdvojiti između 580 i 650 evra po kvadratu, u zavisnosti od površine objekta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike