Od danas naplata putarine na deonici Ruma-Šabac i Pojate-Koševo: Evo koliko će koštati

01.01.2024

12:09

0

Putarina će se naplaćivati na tri naplatne stanice: "Ruma" sa 11 prolaza, "Hrtkovci" sa pet prolaza i "Šabac" sa osam prolaza

Od danas naplata putarine na deonici Ruma-Šabac i Pojate-Koševo: Evo koliko će koštati
Ilustracija - Copyright Pixabay

Od danas se naplaćuje putarina na auto-putu Ruma - Šabac, na saobraćajnici otvorenoj sredinom oktobra prošle godine. Putarina na deonici Beograd - Šabac je 270 dinara, Beograd - Ruma je 170 dinara, a Ruma - Šabac 100 dinara.

Putarina će se naplaćivati na tri naplatne stanice: "Ruma" sa 11 prolaza, "Hrtkovci" sa pet prolaza i "Šabac" sa osam prolaza.

Projekat putnog pravca Ruma-Šabac podeljen je na tri deonice: auto-put Ruma-Šabac, most preko reke Save i brza saobraćajnica Šabac - Loznica.

FOTO TANJUG/ VPJNET/ ALEKSANDRA DRAŽIĆ
 

Od danas se naplaćuje putarina i na deonici auto-puta od Pojata do Koševa, a visina putarine na novim naplatnim stanicama odgovara tarifi za postojeću naplatnu stanicu "Pojate", saopštili su Putevi Srbije.

Putarina od Beograda do Koševa je od danas 840 dinara, od Beograda do Kruševca (Zapad) 810 dinara, od Beograda do Ćićevca 740 dinara, dok je cena putarine od Beograda do Kruševca (Istok) 800 dinara.

Poddeonica "Moravskog koridora" Pojate - Preljina, od Makrešana do Koševa, puštena je u saobraćaj 7. decembra i od tada su u funkciji naplatne stanice "Ćićevac", "Kruševac Zapad" i "Koševi", dok je naplatna stanica "Pojate" stavljena van funkcije i kroz nju se samo prolazi.

Inače, cene putarina u Srbiji se kreću od 290 dinara, koliko košta putarina na deonici Beograd - Novi Sad, do 2.450 dinara na deonici Subotica - Preševo.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike