Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Na proleće novi konkurs za subvencije preduzetnicima

27.12.2023

14:33

0

Do sada je ukupno 287 privrednih subjekata dobilo ukupno 139 miliona dinara za nabavku novih sredstava za rad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Na proleće novi konkurs za subvencije preduzetnicima
Milan Đurić - Copyright Instagram_milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najavio je danas da će na proleće Gradska uprava ponovo raspisati konkurse za privredu, na koji će moći da se prijave preduzentici za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Đurić je to rekao tokom obilaska Auto-servisa "Stankin" iz Veternika, čiji je vlasnik na osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku osnovnih sredstava mikro i malim preduzećima i preduzetnicima na teritoriji Novog Sada za 2023. godinu, dobio novčana sredstva za nabavku ispitnog stola za testiranje svih pumpi koje su deo dizel motora.

- Danas smo se na terenu uverili koliko zaista znači realizacija ove podsticajne mere Grada, kao što je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća, kao i za preduzetnike - rekao je gradonačelnik.

Instagram_milandjuric_gradonacelnik
 

Tom subvencijom im je, kako kaže, omogućena efikasnija dijagnostika kvara u auto-servisu, odnosno brži remont ili popravka, što znači i više posla, odnosno prihoda.

- Želim da poručim novosadskim preduzetnicima da nastave da traže više i bolje, da streme novim i sve boljim rezultatima, a Grad Novi Sad će im uvek biti pouzdan partner za razvoj poslovanja - rekao je Đurić.

Stankin je zahvalio Gradu Novom Sadu od kojega je dobio ukupno 700.000 dinara za nabavku ispitnog stola koji će mu, kako je rekao, značiti za unapređenje dijagnostike kvara. Od 2020. godine Grad Novi Sad pruža konkretnu podršku mikro i malim preduzećima i preduzetnicima kako bi unapredili poslovanje, i to kroz nabavku mašina ili druge opreme za rad, a putem Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava.

Do sada je ukupno 287 privrednih subjekata dobilo ukupno 139 miliona dinara za nabavku novih sredstava za rad.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike