Proširen spisak antiruskih sankcija: Rampa u SAD za više od 200 kompanija

12.12.2023

21:33

0

SAD su na spisak sankcija uvrstile i šefove ruskih preduzeća iz namenske industrije

Proširen spisak antiruskih sankcija: Rampa u SAD za više od 200 kompanija
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sjedinjene Američke Države proširile su danas antiruske sankcije na više od 200 kompanija koje posluju u različitim industrijama i zemljama, saopštilo je danas Ministarstvo finansija SAD.

Sankcionisane su kompanije iz Rusije, Kine, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i Maldiva, iz industrijskog, finansijskog, rudarskog, razvojnog sektora, kao i medija, prenosi Rojters.

Među kompanijama iz Rusije su Permska fabrika baruta, komanija za izradu instrumenata ''Signal'', rudarsko-geološka kompanija Čukotska, elektromehanička pfabrika ''Kupol'', rudnik zlata ''Kamčatka'', Kazanska fabrika kompresorskih mašina, Novosibirska fabrika patrona, i druge.

Među pojedincima koji su se na proširenom spisku sankcija su i preduzetnik Vladislav Vladimirovič Sviblov i kompanija ''Highland Gold'', kao i preduzetnik Ivan Vladimirovič Tavrin i niz kompanija povezanih sa njim, prenosi RIA Novosti.

SAD su na spisak sankcija uvrstile i šefove ruskih preduzeća iz namenske industrije, poput proizvođača tenkova ''Uralvagonzavod'' Aleksandra Potapova, koncerna ''Radioelektronske tehnologije (KRET)'' Aleksandra Pana i drugih.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike