Matijević kupio i zrenjaninski „Radijator“

11.08.2021

10:17

0

Zrenjaninska fabrika Radijator prodata je novosadskoj firmi Mat rilejstejt u vlasništvu Petra Matijevića

Matijević kupio i zrenjaninski „Radijator“
Copyright Foto:Pixabay/Martinelle

Nekada čuvena livnica je prodata po ceni od 415 miliona dinara pre dva meseca, a od juče fabriku je preuzeo i zvanično novi vlasnik, firma Petra Matijevića, preneo je dnevni list „Danas“.

Kako se navodi, novosadska firma bila je jedini ponuđač na poslednjoj prodaji, a od 2019. pokušano je više puta da se nekada prepoznatljiva livnica proda.

Akcionarsko društvo za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva u stečaju je duže od četiri godine, a nakon nekoliko neuspelih predloga reorganizacije odlučeno je da se proda kako bi se namirili poverioci.

Imovina “Radijatora” procenjena je na više od dve milijarde dinara, ali je na trećoj prodaji vlasnika dobila za pet puta manji iznos.

Pročitajte još:

Prvi pokušaj prodaje organizovan je 2019. i tada je prodat samo poslovni prostor fabrike na Vračaru, za 19 miliona dinara. Na narednoj prodaji 2020. godine, po početnoj ceni od oko milijardu dinara, nije bilo zaintereosvanih kupaca.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni prema Beogradu, ima 22 objekta i dvorište, sve to na preko dva hektara gradskog građevinskog zemljišta.

Srpska imperija Petra Matijevića, u kojoj sada ima više do osamdeset firmi, tako se proširila za još jedno ime. Od prvobitnog biznisa u mesnoj industriji, u kojoj i danas zauzima značajnu poziciju, poslovi su prošireni i na, između ostalog, hotelijerstvo a sada i na metalsku industriju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike