Srpskih 11 i na najvećem tehnološkom sajmu na svetu

18.10.2023

12:38

0

Autor: R.B.

Na sajmu Gitex Global 2023 u Dubaiju biće i jaka srpska „delegacija“ sa više od deset kompanija

Srpskih 11 i na najvećem tehnološkom sajmu na svetu
Gitex 2023 - Copyright Promo GITEX

Na najvećem tehnološkom sajmu na svetu „Gitex Global 2023“ u Dubaiju, Srbiju i njene mogućnosti predstaviće 11 kompanija iz IKT sektora (informaciono-komunikacione tehnologije), saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Sajam traje do 20. oktobra, a kompanije koje predstavljaju svoje proizvodne programe na nacionalnom štandu Srbije su: BRRM Novi Sad, Quectel Resarch & Development Center Europe Beograd, Intellya Beograd, Syncit Group Beograd, Braineering It Solutions Beograd, Finiti Solutions Beograd, Meraxes Solutions & Services Beograd, Tronit Beograd, Pulsec Beograd, Quantox Technology Čačak I Vlatacom Institut takođe iz Beograda.

Nastup srpskih kompanija organizovali su Udruženje za elektronske komunikacije i informaciono društvo PKS i Razvojna agencije Srbije (RAS).

Nacionalni štand Srbije prostire se na 100 kvadratnih metara u hali 24 (Cyber Valley), koja se nalazi u okviru izložbenog prostora Dubai World Trade Center.

„Gitex Global“ okuplja više od 6.000 najnaprednijih svetskih kompanija iz 170 zemalja, predavače, inovatore i biznismene, a sastoji se od deset događaja.
Teme koje se obrađuju na događajima pokrivaju oblasti veštačke inteligencije (AI), telekomunikacije, sajber bezbednosti, kodiranja i programiranja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike