Ministar Momirović zadovoljan akcijom „Bolja cena“

13.10.2023

09:20

0

Ministar trgovine Tomislav Mormirović kaže da je akcija smanjenja cena određenih proizvoda dala dobre efekte i za potrošače i za trgovce

Ministar Momirović zadovoljan akcijom „Bolja cena“
Tomislav Momirović - Copyright 24sedam/Promo/MUST/Đ.K.

Mesec dana posle početka akcije "Bolja cena" možemo reći da su njeni efekti bolji nego što smo očekivali, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i naveo da je promet nekih proizvoda čija je cena snižena u ovoj akciji porastao i za 1.000 odsto.

- Nećete se iznenaditi o kom proizvodu je reč. Reč je o parizeru ali je skočio i promet za jogurt, sok od jabuke za 800 odsto, što pokazuje koliko ljudima znači pojeftinjenje ovih proizvoda - rekao je on gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a i podsetio da se na listi proizvoda u ovoj akciji nalazi 36 artikala.

Momirović je najavio da se razmišlja o proširenju akcije u narednom periodu a odgovarajući na pitanje koje bi robe mogle pojeftiniti rekao je da se to pre svega odnosi na one proizvode koji su značajni za pripremanje slava, ne precizirajući o kojim se tačno artiklima radi.

- Omogućili smo ljudima da kupuju po nižim cenama, nastavićemo sa ovoj akcijom koja doprinosi očuvanju standarda građana. Očekujemo da inflacija nastavi da pada, posle martovskog vrha, kada je bila veća od 16 odsto, smanjivala se a očekujemo da u oktobru bude i jednocifrena - rekao je on.

U okviru akcije "Bolja cena - cena za narod", u više od 2.500 prodavnica na teritoriji cele Srbije, nalazi se 36 proizvoda.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike