Brnabić: „Bolja cena“ nije izborna kampanja, nastaviće se

20.09.2023

10:03

0

Akcija sa snižavanjem cena u supermarketima će trajati, kaže premijerka Srbije

Brnabić: „Bolja cena“ nije izborna kampanja, nastaviće se
Ilustracija - Copyright RINA

Snižavanje cena osnovnih životnih namirnica i kućnih potrepština u akciji "Bolja cena" je naša borba za smanjenje inflacije, borba za standard običnog naroda i ovo nije deo nikakve kampanje već akcija koja će se nastaviti, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

- Od danas je pojeftinilo još 16 proizvoda a koliko to pojeftinjenje iznosi pokazuje i korpa sa tim proizvodima koju je jutros kupio ministar finansija Siniša Mali jer su namirnice koje je kupio koštale 1.493 dinara, a bez sniženja bi koštale 2.644 dinara. U toj korpi su brašno tip 500, brašno tip 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za, zube i sapun - rekla je ona gostujući na TV Hepi.

Prema njenim rečima, sada ima oko 40 proizvoda kojima su snižene cene i prodaju se pod oznakom "Bolja cena".

U ovu akciju su se uključili trgovinski lanci koji drže više od 80 odsto našeg tržišta, a pregovori će se voditi i sa onim trgovcima koji se još nisu priključili, da to urade.

Brnabić je pojasnila da su trgovci spustili marže na proizvode koji se prodaju po sniženim cenama.

- Za bolji standard građana se borimo i povećanjem plata i penzija, minimalne zarade koja će od 1. januara biti veća za rekordnih 17,8 odsto i iznositi 402 evra. Minimalac je u odnosu na pre 12 godina povećan dva i po puta - rekla je ona.

Pozvala je penzionere da se prijave za Penzionersku karticu i navela da se do sada prijavilo oko 870.000 penzionera, te da je juče potpisano 16 novih ugovora sa firmama i institucijama koje će najstarijima obezbediti brojne pogodnosti i popuste.

Kao posebno važno premijerka je navela to što se plate i penzije povećavaju više nego što raste inflacija tako da će rast ovih primanja biti ne samo nominalan nego i realan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike