Potražite „Bolju cenu“: Sa novih 16 artikala od danas jeftinije 36 proizvoda

20.09.2023

07:00

0

U trgovinskim lancima od danas je snižena cena još 16 novih kategorija proizvoda, u okviru akcije Vlade "Bolja cena - cena za narod".

Potražite „Bolju cenu“: Sa novih 16 artikala od danas jeftinije 36 proizvoda
Ilustracija - Copyright Profimedia 24sedam

Sniženje cena koji su sa Vladom dogovorili trgovci, važi za proizvode: brašno (T-500 i T-400), suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Akcija traje do 31. decembra, a proizvodi koji su deo nje u prodavnicama su jasno označeni znakom "Bolja cena" kako bi potrošačima bilo lakše da ih nađu na polici i kupe.

Ova akcija važi u više od 2.500 prodavnica na celoj teritoriji Srbije.

Ministarstvo trgovine saopštilo je ranije da je akcija "Bolja cena - cena za narod", zajednička akcija i inicijativa države i prodavaca, i da je njen osnovni cilj da zaštiti standard građana i pomogne im da za svoj teško stečen novac mogu da kupe što više proizvoda.

Naglasili su i da će se svaka potencijalna preprodaja proizvoda oštro sankcionisati.

Akcija "Bolja cena - cena za narod", počela je 13. septembra i do 31. decembra 2023. do kada će trajati na konstantnom režimu "akcije" biće  36 kategorija proizvoda.

Na spisku se, uz današnjih 16 nalaze i: mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečje pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet-papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova, deterdžent za pranje veša...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike