Od sutra 59. Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu

05.10.2023

13:20

0

Na Beogradskom sajmu sutra počinje 59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

Od sutra 59. Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Od sutra do 11. oktobra na Beogradskom sajmu će se predstaviti više od 120 izlagača iz Srbije i još devet zemalja, u okviru 59. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.

Učesnici sajma iz Italije, Nemačke, Turske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Poljske, Kine i Slovenije, kao i domaći izlagači, svoju ponudu nameštaja predstaviće u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A, kaže organizator.

Istovremeno će se odvijati i 59. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, koji će u hali 5 trajati od 6. do 10. oktobra.

Nameštaj, rasveta, koncepti enterijera

Posetiocima na Sajmu nameštaja renomirani proizvođači, dizajneri, distributeri, trgovci i drugi profesionalci, predstaviće širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene - stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski, kao i kuhinje, spavaće sobe, garniture u različitim stilovima.

Takođe, svoje proizvode predstaviće i proizvođači rasvete i dekorativnih predmeta za opremanje stambenog ili poslovnog prostora.

Na Sajmu nameštaja biće promovisani dizajneri i umetnici koji će prezentovati nove dizajnerske linije, koncepte i ideje za nameštaj i enterijer, u programima kao što su "Design Talks" i Izložba mladih dizajnera, koja predstavlja mlade i perspektivne autore, fakultete i škole.

Pored izložbenog dela, posetioci će moći da čuju stručna predavanja i panel diskusije, kao i da prisustvuju radionicama o trendovima u dizajnu enterijera, upotrebi određenih materijala ili tehnikama uređenja prostora.

Za najbolja rešenja najuspešnijim izlagačima na sajmu biće uručena nagarda "Zlatni ključ", dok će nagrada "Sajamski ključ" biti dodeljena za doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i ukupan sajamski nastup.

Ništa bez savremenih mašina

Istovremeno, na Sajmu mašina i alata za drvnu industriju pored ostalog biće predstavljene mašine za sečenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijali i repromaterijali koji se koriste u procesu obrade drveta, te dodatna oprema i alati.

Kako je precizirano, biće predstavljene najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, kao i pilane, sušare i mehanički, električni i pneumatski alati, ali i softveri za projektovanje i upravljanje proizvodnjom, digitalna rešenja za optimizaciju procesa obrade drveta i automatizovane sisteme.

Radno vreme Sajma nameštaja je od 10 do 20 časova.

Cena pojedinačne ulaznice za Sajam nameštaja je 450 dinara, grupne ulaznice 350 dinara, a za đake i studente 250 dinara, dok poslovna propusnica košta 2.500.

Radno vreme Sajma mašina od 6. do 9. oktobara je od 10 do 19 sati, 10. oktobra od 10 do 18 sati, a ulaz je slobodan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike