Premijerka Brnabić na obeležavanju početka radova na izgradnji novog vidikovca na Kablaru: Jedno od najlepših mesta u Srbiji (VIDEO)

04.10.2023

14:02

0

Autor: I.K.

Zaista jeste jedno od najlepših mesta u Srbiji, ocenila je premijerka Brnabić

Premijerka Brnabić na obeležavanju početka radova na izgradnji novog vidikovca na Kablaru: Jedno od najlepših mesta u Srbiji (VIDEO)
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE / PEĐA VUČKOVIĆ/

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvuje obeležavanju početka radova na izgradnji novog vidikovca sa pogledom na Ovčarsko kablarsku klisuru.

Vlada Srbije i Grad Čačak investirali su 900 miliona dinara, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

 

- Veliku zahvalnost dugujemo vladi, premijerki i predsedniku Srbije. Posebno velika zahvalnost Kablarcima, kazao je Todorović.

Ministar Goran Vesić kazao je da je ovo veliki događaj za Čačak i ceo kraj.

- Važno je da kažemo da svega ovoga ne bi bilo da nije bilo auto-puta Miloš Veliki. Ko bi došao na ovaj vidikovac, da nemamo auto-put - naveo je Vesić i najavio brojne projekte za ovaj kraj, za koji kaže da se "u njemu nalazi čitava naša srednjovekovna istorija".

Premijerka Srbije pozdravila se i razgovarala sa brojnim okupljenim građanima.

- Kada smo sedeli na jednom sastanku sa predsednikom, pričali smo kako treba da sredimo Ovčar banju. Nisu nam verovali da ćemo da sredimo železničku stanicu, treba vodovod i kanalizaciju, ali idemo redom... Hvala vam na svoj podršci, ne znam zbog čega su neki bili protiv, ali nisu to bili Kablarci. U budžetu za 2024. godinu, određen je poseban fond za pomoć seoskim domaćinstvima, najavila je okupljenima premijerka.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE / PEĐA VUČKOVIĆ/
 

 

 

- Prelepe su slike, šta smo sve uradili. Jedno po jedno dosta smo uradili za Ovčarsko kablarsku klisuru. Zaista jeste jedno od najlepših mesta u Srbiji, da mogu ljudi da dođu i vide ovu lepotu - istakla je Brnabić.

Ovčarsko-kablarska klisura, jedan od najvećih turističkih bisera Srbije, dobija još jednu atrakciju koja će privući turiste iz regiona, Evrope i sveta. Ova jedinstvena celina, koja je pod zaštitom države kao predeo izuzetnih odlika, jedinstvena po svom položaju, dobija vidikovac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike