Telekom Srbija razvio platformu "Za moj grad" za bolji život u zajednicama

03.10.2023

16:25

0

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić istakao je da Telekom, kao predvodnik digitalne transformacije u Srbiji, nastoji da bude pouzdan partner institucija i privrede u tom procesu

Telekom Srbija razvio platformu "Za moj grad" za bolji život u zajednicama
Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

Telekom Srbija razvio je digitalnu platformu "Za moj grad", kako bi opštinama u Srbiji omogućio da u saradnji sa građanima kreiraju bolje uslove za život u svojim zajednicama.

Ova platforma, koju čine mobilna i veb aplikacija, predstavljena je u Malom Iđošu i Apatinu, gde su demonstrirane sve praktične funkcije za bolje povezivanje građana i lokalnih samouprava, efikasnije rešavanje različitih problema i veću vidljivost i prohodnost inicijativa građana, saopštili su iz Telekoma Srbije.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić istakao je da Telekom, kao predvodnik digitalne transformacije u Srbiji, nastoji da bude pouzdan partner institucija i privrede u tom procesu.

Tanjug/Siniša Kopunović
Vladimir Lučić

- Kako je komunikacija, odnosno pružanje besprekornih i raznovrsnih komunikacijskih usluga u samom središtu našeg poslovanja, logično je da upravo naša kompanija ponudi sveobuhvatno rešenje za lakšu i neposredniju saradnju građana i opština, upravo u onom delu gde je ta saradnja istovremeno i nužna, i na obostranu dobrobit - rekao je Lučić.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać ocenila je da će platforma "Za moj grad" doprineti dodatnom unapređenju Apatina.

- Najbolji rezultati se postižu kada zajednički radimo na njihovom ostvarivanju i ovaj digitalni servis nam upravo u tome pomaže. Zato bih ovom prilikom pozvala sve žitelje opštine da daju aktivan doprinos unapređenju funkcionisanja opštinskih službi i institucija - navela je Korać.

Predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić rekao je da se ova opština prostire na više mesta i dodao da će ovaj servis omogućiti da građani blagovremeno obaveštavaju opštinu o svim eventualnim problemima ili prilikama za dalji razvoj zajednice.

- Kako nastojimo da budemo odgovoran servis za naše sugrađane, ovako dobijamo priliku da to i pokažemo, gotovo u realnom vremenu. Verujem da time stičemo njihovo dodatno poverenje i da ih ujedno podstičemo na aktivnije učešće u poboljšanju životnih uslova u našoj zajednici - istakao je Lazić.

Pored Malog Iđoša i Apatina, gde je platforma dostupna na mađarskom i srpskom jeziku, i druge zainteresovane lokalne samouprave mogu postati korisnici servisa. Servis nudi opštinama i gradovima mogućnost da, u saradnji sa građanima, rade na kreiranju bezbednijih uslova u školskom okruženju (modul Školarac), rešavanju komunalnih problema (modul Komunalac), unapređenju saobraćajne mreže (model Saobraćajac) i na boljem organizovanju aktivnosti u domenu turizma (modul Turista).

Građani aplikaciju mogu preuzeti sa Google Play i App store platforme, a nakon preuzimanja i pokretanja, korisnik bira jedan ili više modula u okviru kojih može poslati svoj predlog za unapređenje uslova života u njihovoj zajednici i rada organa lokalne samouprave.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike