Gradiće se obilaznica oko Novog Sada: Priprema se dokumentacija

12.09.2023

12:05

0

Kako je naveo predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirović, reč je o projektima vrednim 250 miliona dinara

Gradiće se obilaznica oko Novog Sada: Priprema se dokumentacija
isključenje kod zmaja - Copyright 24sedam/Goran Sivački

V.d. direktora JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić potpisali su ugovor o prenosu novčanih sredstava za finansiranje izrade plana detaljne regulacije, idejnog rešenja i projekta, kao i pratećih studija i elaborata, za izgradnju saobraćajnice (obilaznice).

Izgradnja saobraćajnice biće na trasi auto-puta E-75 (petlja Sever)-Novi Sad-Veternik-Futog-Begeč-Gložan-Čelarevo-Bačka Palanka, a potpisana je i izrada tehničke dokumentacije, studija i elaborata i urbanističko-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta IIA reda broj 102 od Temerina do Bečeja.

Kako je naveo predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirović, reč je o projektima vrednim 250 miliona dinara, od čega je ovim ugovorom Pokrajinska vlada obezbedila 125 miliona dinara, prenosi eKapija.

"Zajedničkim novcem ćemo u naredne dve godine pripremiti projektnu dokumentaciju za izgradnju obilaznice, koja će omogućiti da u budućnosti kamioni više ne idu kroz Novi Sad", naveo je Mirović.

Izgradnja auto-puta i "smajlija"

On je dodao da je važna vest i to da će ove godine početi izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina, a kasnije od Zrenjanina do Novog Sada.

"U narednim nedeljama počeće izgradnja takozvanog "smajlija" – brze saobraćajnice od granice naše zemlje sa Hrvatskom do granice sa Rumunijom, od Sombora do Srpske Crnje", rekao je Mirović.

Ministar građevinarstva Goran Vesić je najavio i rekonstrukciju dve regionalne pruge u Vojvodini. Reč je o paralelnoj pruzi sa brzom prugom-Pančevo-Kikinda-Subotica i pruzi Sombor-Vrbas.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ekapija

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike