Od srede 16 novih kategorija proizvoda u akciji "Bolja cena - cena za narod"

18.09.2023

14:11

0

Autor: R.B.

Akcija će trajati do 31. decembra, a proizvodi koji su deo akcije u prodavnicama će biti jasno označeni znakom "Bolja cena"

Od srede 16 novih kategorija proizvoda u akciji "Bolja cena - cena za narod"
Tomislav Momirović - Copyright 24sedam/Promo/MUST/Đ.K.

Akcija "Bolja cena - cena za narod" biće od srede proširena za još 16 novih kategorija proizvoda, objavilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

To su: brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Dovoljno proizvoda

Akcija će trajati do 31. decembra, a proizvodi koji su deo akcije u prodavnicama će biti jasno označeni znakom "Bolja cena" kako bi potrošačima bilo lakše da ih nađu na polici i kupe.

- Izuzetno sam zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima. 'Bolja cena' je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca, i njen osnovni cilj je da zaštitimo standard građana i pomognemo im da za svoj teško stečen novac mogu da kupe što više proizvoda. Napomenuo bih da građani ne treba da brinu jer proizvoda iz akcije 'Bolja cena' ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a podsećam da je ova akcija aktivna u više od 2.500 prodavnica na celoj teritoriji Srbije - rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

On je dodao da će se potencijalna preprodaja proizvoda oštro sakcionisati. Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Vlada Srbije konstantno radi na poboljšanju životnog standarda građana, i da brojnim merama nastoji da poboljša njihov kvalitet života.

Profimedia
 

- Plate za zaposlene u prosveti, za medicinske sestre i tehničare u zdravstvu i za negovateljice u ustanovama socijalne zaštite su od 1. septembra povećane za 5,5 odsto, a penzije će od 1. oktobra biti povećane za 5,5 odsto. Potom nas očekuju povećanja od 1. januara 2024. godine, kako zarada u javnom sektoru, tako i penzija i minimalne zarade. Na sva ta povećanja primanja građana pokrenuli smo akciju Bolja cena, kojom su omogućena značajna sniženja proizvoda u brojnim kategorijama - naveo je ministar Mali.

On je naglasio da se inflacija od aprila nalazi na silaznoj putanji, i da su uspeli uspešno da je savladaju, te da očekuju da ona do kraja godine iznosi oko osam odsto.

Akcija počela 13. septembra

- Imamo realan rast dohotka građana, i istovremeno se borimo za dalje snižavanje cena osnovnih životnih namirnica, što građanima Srbije mnogo znači, i zato što mogu povoljnije da kupuju, i zato što vide da je njihova država tu za njih i da brine o njima - naglasio je ministar Siniša Mali.

U okviru akcije "Bolja cena - cena za narod", koja je počela 13. septembra i koja će trajati sve do 31. decembra 2023. na konstantnom režimu "akcije" nalazi se sledećih 36 kategorija: mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova, deterdžent za pranje veša, brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun, navedeno je u saopštenju. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike