ReBonjour Niš: Članice Francusko-srpske komore pomažu firmama iz Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga

19.09.2023

13:33

0

Autor: R.B.

Organizovana je poslovna konferencija u kojoj su kompanije FSPK, stručnjaci u svojim oblastima, predstavile aktuelne teme iz poslovnog sveta

ReBonjour Niš: Članice Francusko-srpske komore pomažu firmama iz Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga
Konferencija FSPK - Copyright 24sedam/promo/FSPK

Danas je, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore iz Beograda (FSPK), a u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom iz Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga (PKS RPK Niš), održana poslovna konferencija pod nazivom ReBonjour Niš, u kojoj su svoju ekpertizu predstavile kompanije članice FSPK, a koja je namenjena kompanijama koje posluju u Nišu i okolini.

Vođena uspešnim izdanjima dvogodišnje manifestacije Bonjour Srbija, u okviru koje je organizovana prva zvanična poseta Nišu 2022. godine, FSPK je odlučila da ode korak dalje i da kompanijama širom Srbije stavi na raspolaganje stručnost i iskustva svojih preduzeća članica.

Umrežavanje kompanija

Organizovana je poslovna konferencija u kojoj su kompanije FSPK, stručnjaci u svojim oblastima, predstavile aktuelne teme iz poslovnog sveta (poput upravljanja rizicima, GDPR-a, izazova u računovodstvu, primene ESG standarda) i podelile svoja iskustva kako da se unapredi poslovanje.

Predstavnici FSPK istakli su da je konferencija ReBonjour Niš prva u nizu konferencija koje za cilj imaju promociju regionalnog umrežavanja kompanija članica FSPK sa kompanijama van Beograda i produbljivanja ekonomske saradnje sa gradovima u Srbiji.

Direktor PKS RPK Niš izjavio je da, pored kompanije Michelin iz Pirota, francuskih preduzeća nema mnogo u ovom delu Srbije, ali da je Francuska prijateljska zemlja i da su sve francuske kompanije uvek dobrodošle. Današnja konferencija ide u prilog evropskom putu Srbije jer teme o kojima danas govorimo izuzetno su korisne svim našim kompanijama koje već rade ili planiraju da sarađuju sa kompanijama u EU.

Kompanije članice FSPK koje su učestvovale na konferenciji u prostorijama PKS RPK Niš i koje su podelile znanja i iskustva sa predstavnicima preko 20 prisutnih kompanija bile su: Mazars, Coface, advokatska kancelarija Jankovic & Partners, OTP banka, PwC i advokatska kancelarija Stankovic & Partners.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike