Merkator postao najveći poslodavac u Crnoj Gori

11.09.2023

12:48

0

Preuzimanjem „Franca marketa“, slovenački brend u vlasništvu hrvatske Fortenova grupe (bišvi Agrokor) zapošljava vipše od 2.500 ljudi

Merkator postao najveći poslodavac u Crnoj Gori
Ilustracija - Copyright 24sedam/Promo/Mercator -S

Preuzimanjem 67 prodavnica sa 900 zaposlenih, „Merkator CG“ je i zvanično okončao istoriju „Franca trgovina“ u Crnoj Gori. Crnogorska ispostava slovenačkog brenda u okviru „Fortenova grupe“ sada je najveći poslodavac u Crnoj Gori, sa preko 2.500 zaposlenih, a sa ukupno 195 maloprodajnih objekata (lanac IDEA )postaje i najšire rasprostranjen trgovački lanac u državi, saopšteno je iz kompanije.

„Franca marketi“ će još neko vreme poslovati pod istim nazivom i u ovom trenutku nisu planirane izmjene režima rada, opisa radnih mjesta ili lokacije obavljanja posla, a sva prava i obaveze iz ugovora o radu zaposlenih preuzima „Merkator CG“.

Trgovinski lanac „Franca“ je nastao kao dio kompanije koju je porodica Franca osnovala 1990. krenuvši od nekadašnje mesne industrije „Meso-promet“. Svoju je prepoznatljivost na tržištu Franca u velikoj mjeri temeljila upravo na domaćem mesu i mesnim proizvodima s vlastitih farmi, koji su osim na crnogorskom tržištu, zastupljeni i na tržištu regiona i zemalja Evropske unije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike