Uspešno obnovili put Raška – Novi Pazar, sada kreću na Kadinjaču

31.08.2023

12:31

0

Pred građevinskom firmom „Novi Pazar Put“ je veliki izazov, probijanje tunela kroz Kadinjaću, najavio je predsednik Srbije

Uspešno obnovili put Raška – Novi Pazar, sada kreću na Kadinjaču
Copyright RINA

Nakon uspešne rekonstrukcije 18 kilometara puta od Raške do Novog Pazara, preduzeće „Novi Pazar Put“ će dobiti posao gradnje tunela Kadinjača, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Niko se nije usuđivao da to radi a vi to možete brzo – rekao je Vučić u Raškoj.

Vučić je istakao da je put od Raške do Novog Pazara veoma važan za povezivanje jugozapadne Srbije sa centralnim delovima zemlje i da su na njega građani dugo čekali.

- To mnogo znači i Srbima i Bošnjacima i svim ljudima koji ovde žive i mnogo sam srećan što ste tri meseca pre roka to uradili. Građani su čekali 42 godine na rekonstrukciju tog puta - rekao je Vučić u obraćanju.

Istakao je da je država mogla da priušti sebi i plati da se uradi „najviše puteva u istoriji“ i dodao da je važno da "imamo velike planove, a ne lako dostižne, kako bismo uradili velike stvari".

Predsednik Vučić je rekao „da će videti“ da se uradi i put od Duge Poljane do Novog Pazara, kao i put Tutin - Vuča.

On je rekao da će se raditi brzo i deo bolnice za koji je bila planirana rekonstrukcija, jer će ipak morati da se sruši i uradi novi deo, što će dodatno koštati.

- Ovo je važno, život za ljude, kada ljudi imaju novi put hoće da dođu da investiraju, kada im je muka da putuju malo ko sa strane hoće da dođe - naveo je Vučić.

Kazao je da će biti urađena brza saobraćajnica u dužini od 83,5 kilometara od Adrana do Novog Pazara, što će biti skup i težak projekat.

Više rada na infrastrukturi Pribojskog kraja

Rekao je da će morati više da se ulaže u razvoj putne infrastrukture u Priboju, Prijepolju, Brodareva i drugim mestima.

- Moramo mnogo turističkih potencijala da uradimo, od Magliča, Jeleča, Brvenika... da bismo privukli što veći broj ljudi. Verujem da ćemo za godinu i nešto krenuti konačno u brzu izgradnju, posle završetka svih pripremnih radova i projekata, za nastavak autoputa od Požege do Duge Poljane i Boljara na granici sa Crnom Gorom - istakao je Vučić.

Dodao je da će onda biti potrebno samo dva sata iz Sjenice i Novog Pazar da stignu do Beograda.

Najavio je da će za tri meseca biti urađen i novi most kod Adrana, kao i da će do kraja 2024. biti završen autoput od Čačka do Kraljeva.

- Kada se završi put do Požege, ostaje da uradimo put ka Mokroj Gori i Višegradu -  naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike