Brži i lakši put do Bajine Bašte i Tare: Obezbeđena su sredstva za izgradnju tunela Kadinjača

22.10.2021

10:45

0

Na ovaj način Podrinje će biti spojeno sa Zapadnom Srbijom

Brži i lakši put do Bajine Bašte i Tare: Obezbeđena su sredstva za izgradnju tunela Kadinjača
1634894896IMG_20211022_112613_744 - Copyright RINA

Rebalansom državnog budzeta za ovu godinu biće izdvojena sredstva za važne infrastrukturne projekte, a na ovaj način biće obezbeđen novac i za izgradnju tunela Kadinjača, što je od velikog značaja za opštinu Bajina Bašta, kao i za izgradnju obilaznice oko Užica.

Na ovaj način Podrinje će biti spojeno sa Zapadnom Srbijom.  

- Izgradnja tunela Kadinjača predstavljaće veliki korak napred u razvoju Bajine Bašte u svakom smislu. Na realizaciju tog projekta se čeka decenijama. Izgradnjom planirane obilaznice oko Užica, biće završeno oko 30 odsto posla kad je u pitanju tunel kroz Kadinjaču. Naša opština ima veliki turistički potencijal, i izgradnjom tog tunela mnogostruko bi se povećao broj posetilaca na godišnjem nivou - rekla je za RINU Vesna Đurić predsednica opštine Bajina Bašta.

Rebalansom budzeta za ovu godinu, predviđa se povećanje ulaganja države u kapitalne investicije sa 7,2 odsto na 7,8 odsto BDP-a.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se rebalans donosi zbog boljih rezultata za 1,5 milijardi evra u prvih devet meseci ove godine i većih izdvajanja za kapitalne ivesticije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike