Vesić otvorio 27. Putarijadu: Uložićemo više novca u narednom periodu u održavanje puteva

22.06.2023

22:41

0

Ukazao je da putarske firme, bez obzira na to koliko su svake godine bolje opremljene, ne mogu da postoje bez ljudi

Vesić otvorio 27. Putarijadu: Uložićemo više novca u narednom periodu u održavanje puteva
Copyright Tanjug/Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras 27. Putarijadu na Kopaoniku i poručio da će u narednom periodu biti uložena dodatna sredstva u održavanje puteva, jer tamo gde ima puteva, dolaze investicija, otvaraju se radna mesta i razvija se Srbija.

- Imao sam tu čast i zadovoljstvo da na poziv Samostalnog sindikata putara Srbije otvorim 27. Putarijadu. Ova manifestacija je prvi put održana 1962. godine, od 1994. godine je obnovljena i ovo je jedna lepa, radnička, sportska manifestacija sa dugom tradicijom - rekao je Vesić.

Tanjug/Predrag Mitić
 

 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vesić je istakao je da je došao da svim učesnicima, kojih je oko 700, iz različizih putarskih preduzeća, zahvali na svemu što rade za razvoj Srbije.

- Putarska industrija je u velikoj ekspanziji u Srbiji. Uložićemo više novca u narednom periodu u održavanje puteva i učinićemo sve da i njima bude bolje, jer su oni važan deo razvoja Srbije - rekao je ministar.

Tanjug/Predrag Mitić
 

 

Ukazao je da putarske firme, bez obzira na to koliko su svake godine bolje opremljene, ne mogu da postoje bez ljudi.

- Zato sam došao, da im u ime Vlade Srbije kažem hvala za sve što rade za razvoj Srbije. Svi oni su važan deo napretka zemlje, jer gde god izgradimo put, dolaze nove frabike, otvaraju se radna mesta, razvija se turizam, razvija Srbija. Mogu da budu ponosni na svoj posao, jer rade najlepši posao na svetu - iza njih ostaju putevi, građevine koje će koristiti i njihovi unuci - rekao je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike