Kraj radu od kuće? Amazon pritiska zaposlene da se vrate u kancelarije, ili im sledi - otkaz

30.08.2023

10:00

0

Autor: Lj. S.

Izvršni direktor ove kompanije kaže da je politika vraćanja u kancelariju rezultat odluke zasnovane na proceni različitih faktora

Kraj radu od kuće? Amazon pritiska zaposlene da se vrate u kancelarije, ili im sledi - otkaz
Endi Džasi - Copyright Profimedia

Izvršni direktor Amazona Endi Džesi rekao je zaposlenima da se prihvate plana vraćanja u kancelariju ili da razmotre zaposlenje na drugom mestu, potvrdila je ta kompanija CNN-u, nakon što je izveštaj Insajdera naglasio Džesijeve primedbe sa nedavnog internog događaja.

Njegova poruka odražava kontinuirani pritisak Amazona na osoblje američke kancelarije da se pridržava utvrđene politike - od njih se traži da dolaze u kancelariju najmanje tri dana u nedelji.

CEO vodeće kompanije za e-trgovinu je podelio sa CNN-om deo svojih primedbi, rekavši da, iako zaposleni imaju pravo da se ne slažu sa odlukom kompanije o vraćanju na posao, svejedno nemaju pravo da zanemare aktuelnu politiku.

AP Photo/John Locher, File
 

S druge strane, neki ljudi poslednijh nedelja objavljuju poruke na sajtovima poput Redita i Blinda, gde raspravljaju o zakonskim pravima za zaposlene - pitaju da li ih mogu primorati da se vrate na posao ako su prethodnih 12 meseci bili angažovani kao "virtuelni zaposleni".

Džesi kaže i da je politika vraćanja u kancelariju rezultat odluke zasnovane na proceni različitih faktora, uključujući poslovne rezultate. On je dodao da Amazon ima malo podataka koji bi podržali politiku neograničenog rada na daljinu i da je morao da donosi odluke na osnovu određenih limitiranih podataka u prošlosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike