Auto-put Beograd – Zrenjanin počinje da nastaje pre kraja godine

24.08.2021

07:35 >> 08:27

0

Srbija će dobiti još jednu važnu regionalnu saobraćajnicu, na sedam pravaca auto-puta i brzih puteva koji se već grade

Auto-put Beograd – Zrenjanin počinje da nastaje pre kraja godine
Copyright Foto: Miloš Tešić/ATAImages

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će pre kraja godine početi izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina, što je samo jedan od brojnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Srbiji.

– Radimo sedam auto-puteva i brzih saobraćajnica, biće ih 10 do kraja godine, a ukupno 15. To znači da je Srbija potpuno ispresecana novim arterijama i venama – rekao je Vučić za TV Hepi.

Ponovio je da su u toku radovi na deonici auto-puta Kuzmin – Sremska Rača, od 19,5 kilometara, gde se uveliko radi most na Savi, a Srbija će, kaže, raditi i deonicu do Bijeljine, kao pomoć RS.

– Radimo Fruškogorski koridor, Novi Sad – Ruma, uskoro će krenuti sa postavljanjem šipova pred Iriški tunel. Gradi se i Ruma – Šabac, a počinje za meces-dva i gradnja brze saobraćajnice od Loznice ka Šapcu – rekao je Vučić.

Radi se obilaznica oko Beograda, put Valjevo – Lajkovac, Preljina – Požega, Moravski koridor dug 107 kilometara.

Radiće se brza saobraćajnica ka Požarevcu, obnavlja se kompletna Dunavska magistarala do Kladova.

Radi se, dodao je, projekat za put Požega – Kotroman, a veruje da će do kraja godine biti potpisan ugovor za deonicu auto-puta do Duge Poljane i crnogorske granice od 107 kilometara.

Pročitajte još:

– Rade se obilaznice oko Užica, Požege, Gornjeg Milanovca… Kopamo tunel ispod Kadinjače. Radimo projekat “severne horizontale” od Bačkog Brega, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srborbana, Beceja do Kikinde. Radiće se „Vožd Karađorđe“, za mesec dana počinjemo da gradimo autoput Niš – Pločnik – nabrojao je predsednik.

Dodao je da je u prethodnih pet godina, od 2016. do 2020, urađeno 5.000 kilometara puteva, lokalnih, regionalnih i državnih.

– Uradili smo 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica. Žuri nam se da nadoknadimo sve što smo propustili, zbog vremena sankcija, ali i posle vremena lopovluka i zatvaranja fabrika od dvehiljaditih godina – rekao je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike