RAZOBLIČENE LAŽI Junajted Grupe o Telekomu: ŠOLAK KRIJE DUGOVE kao zmija noge!

20.07.2023

15:26

0

U izveštaju o poslovanju Junajted Grupe za 2022. navodi se da ih opterećuju dugovi od astronomskih 7,13 milijardi evra

RAZOBLIČENE LAŽI Junajted Grupe o Telekomu: ŠOLAK KRIJE DUGOVE kao zmija noge!
Dragan Šolak - Copyright Printscreen/Youtube/N1

Junajted Grupa i njen gazda, večiti gubitaš, Dragan Šolak su pobesneli zbog činjenica i istine koje je o ogromnim problemima i mahinacijama u njihovom poslovanju izneo generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić!

Pritom, krizom sa prezaduženošću Šolakove međunarodne hobotnice ovih dana bavili su se i mediji u Grčkoj, pa je najugledniji tamošnji nedeljnik “To Vima” objavio da je Junajted Grupa prekršila obećanje dato premijeru Kirijakosu Micotakisu o investiciji od dve milijarde evra i da te pare nemaju zbog astronomskih dugova.

Junajted Grupa je zbog toga odlučila da objavi “kilometarsko” saopštenje za javnost protiv konkurentskog Telekoma i Vladimira Lučića lično, napisano tako ostrašćeno, konfuzno, haotično, a pre svega lažljivo, kao da ga je u napadu panike i besa pisao gazda Šolak lično.

Pritom, i UG i Šolak zaboravljaju na prostu činjenicu: biznis koji nezaustavljivo propada ne spasava se saopštenjima, lek za bolnu istinu nije u iznošenju neistina. A najgore od svega je, kada ste u problemu, pa počnete da verujete u sopstvene laži i sopstvenu propagandu. Gazda Šolak je, nespreman da se suoči sa stvarnošću, debelo zaglibio u iluzije koje je sam sebi napravio.

A kakva je stvarnost, koju ni jedno saopštenje Junajted Grupe neće promeniti?

Nisu ni država Srbija ni Vladimir Lučić krivi što je finansijska dubioza Dragana Šolaka postala tema najuglednijih medija u Grčkoj

Šolakova hobotnica, koja je pružila pipke po celom svetu, od Sejšela do Luksemburga, a sa ispostavama u Srbiji poput SBB, N1 i Nove S, uspela je da u 2022. godini sebi na grbaču natovari dugove od ukupno 7,13 milijardi evra!

Plus na to, firme koje posluju u okviru Junajted Grupe su prošle godine napravile gubitak težak 227,03 miliona evra.

Crno na belo, u zvaničnom finansijskom izveštaju Šolakove grupacije za 2022, piše da su ovi genijalci, koji svakog dana jašu po Telekomu i Lučiću u neuspešnim pokušajima da ih oblate, za dve godine povećali svoje dugove za čitavih 70 odsto!

Gazda Šolak najveće obaveze ima po osnovu izdatih obveznica, od 4,45 milijardi evra, a to je duplo više nego pre dve godine.

Što se tiče gubitaka, Šolakove firme su, za samo godinu dana, uvećale minus sa 103,31 miliona na onih 227,03 miliona evra. Potpuna katastrofa!

Ovaj apsolutni debakl, sopstvenu nesposobnost i teško neznanje, Junajted Grupa i Dragan Šolak hoće da prikriju besramnim napadima na glavnog tržišnog konkurenta,  kompaniju Telekom Srbija i Vladimira Lučića, protiv kojih vode dugogodišnje i svakodnevne kampanje kakve se u uređenim društvima ne pamte, jer nisu moguće.

Kakav je bilans Telekoma Srbija i Telekom Grupe, kojima se Šolak i njegovi saradnici toliko bave?

Telekom Srbija je u 2022. uspeo da napravi rekordnih 120 milijardi dinara prihoda, što je rast od 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Na nivou Grupe, prihod je bio takođe rekordnih 168 milijardi dinara.

Obe brojke su rekordi za poslovanje Telekoma od njegovog osnivanja pre 25 godina.

Što se tiče korisnika, i tu su oboreni rekordi: 1,65 miliona korisnika televizije i rast od 12.5 odsto, kao i više od 1,50 miliona korisnika interneta i rast od 8 odsto. U ovom trenutku, kada se radi o svim servisima i sadržajima koje kompanija nudi u zemlji i inostranstvu, Telekom ima više od 11 miliona korisnika!

I tu nije kraj rekorda koje su napravili kompanija i direktor Lučić: u 2022. operativna dobit, kao glavni znak stabilnosti kompanije, na nivou Telekom Grupe iznosila je čitavih 68 milijardi dinara, od čega samo u Srbiji 49 milijardi, i znatno je veća nego ranije.

Šta je zaključak? Junajted Grupa i Dragan Šolak su u ogromnim problemima, toliko da su postali predmet međunarodne pažnje, dok Telekom snažno napreduje. Bilo kakva uvredljiva i manipulativna saopštenja za javnost, falsifikovanja stvarnosti,  zloupotrebe medija u vlasništvu, dokumentarni filmovi, hiljade negativnih objava o konkurenciji… tu činjenicu ne mogu da promene.

To što je Šolak poverovao u sopstvene laži i propagandu samo će ubrzati njegovu propast.

Kriza UG svetska tema

Za to vreme, međunarodni mediji i finansijski eksperti procenjuju da Junajted Grupa srlja u bankrot!  
“Imajući u vidu kretanja na finansijskom tržištu, Junajted Grupa će u narednim godinama plaćati vrlo velike kamate na izdate obveznice, a poslovni gubitak i dugovi mogu da im budu samo još veći”, ocena je stručnjaka. Iste procene o mračnoj sudbini Šolakovog “Titanika” ranije ove godine su iznosili analitičari jedne od najvećih investicionih banaka JP Morgan, kao i neki od najpoznatijih svetskih medija poput Blumberga, kao i najugledniji grčki nedeljnik “To Vima”.

S druge strane, Telekom Srbija sklapa partnerstvo sa drugom najvećom finansijskom institucijom u SAD “Bank of Amerika” i osniva medijsku kuću sa tim istim Blumbergom, i ostvaruje saradnju sa Amazonom, Majkrosoftom, Vodafonom, Evropskom investicionom bankom… Zaključak koji se nameće je da Šolak više nema niti rešenje niti mogućnost da se dodatno zadužuje jer nema čime da garantuje finansijskim institucijama, a suludo je poređenje sa Telekomom koji svoje finansiranje ostvaruje bez ijedne garancije što je opet pokazatelj finansijske stabilnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike