Direktna veza sa Izraelom: Srpska privreda sad ima kancelariju u Jerusalimu

28.08.2021

11:22

0

Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je sa radom u Izraelu

Direktna veza sa Izraelom: Srpska privreda sad ima kancelariju u Jerusalimu
Copyright Pixabay/pompi

Privredna komora Srbije otvorila je u Jerusalimu prestavništvo čiji je glavni zadatak da ojača veze između privrede, trgovine i nauke između dve zemlje, saopšteno je danas iz PKS.

Iz PKS naglašavaju da interesovanje za saradnju dve ekonomije postoji u gotovo svim privrednim granama, a naglasak je stavljen na IKT sektor, start-ap konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju.

Namenska industrija, sajber, IKT usluge, tretman otpadnih voda i turizam, takođe su visoko kotirani za partnerstvo, dodaje se u saopštenju.

– Podsticanje izraelskih investicija, u sektoru nekretnina, obnovljive energije, rukovođenju vodnih resursa, životne sredine, infrastrukture, transporta, uz povećanje izvoza iz naše zemlje u Izrael nesumnjivo će biti glavni zadaci Predstavništva – rekao je direktor predstavništva Aleksandar Nikolić.

Pročitajte još:

Svečano otvaranje Predstavništva, koje se nalazi u kompleksu Margalit start-ap siti (JVP) u Jerusalimu, planirano je za novembar u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža.

Otvaranje tog predstavništva najavljeno je pre godinu dana na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, a sedmo je predstavništvo PKS u svetu.

Ove godine dve zemlje obeležavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike