Profit Samsunga pao neverovatnih 96 odsto

07.07.2023

15:18

0

Južnokorejska kompanija ima „očekivano“ veliki pad u prometu

Profit Samsunga pao neverovatnih 96 odsto
Čipovi zlata vredni - Copyright Profimedia

Samsung elektroniks“ saopštio je danas da će njenog operativni profit u drugom kvartalu 2023. godine verovatno biti za 96 odsto niži nego u istom kvartalu prošle godine.

Najveći svetski proizvođač memorijskih čipova i pametnih telefona je u kratkoj objavi procenio da će njegov operativni profit od aprila do juna ove godine iznositi 421,4  miliona evra, prenosi CNN.

Ovaj rezultat je uglavnom očekivan zbog prezasićenosti tržišta memorijskim čipovima, što utiče na gubitke „Samsunga“, a operativni profit ove kompanije će biti najniži od prvog kvartala 2009. godine.

„Samsung Elektroniks“ je zabeležio velike gubitke i u prvom kvartalu, a oni će sada biti nešto manji zbog veće prodaje DRAM čipova koji se koriste u računarima ili mobilnim telefonima, tvrde analitičari.

- Cene memorijskih čipova su pale, ali ne toliko kao što se očekivalo s obzirom na prodaju- rekao je stručnjak kompanije „Daišin sekjutitis“, Park Kang-ho.

Kompletni rezultati za drugi kvartal biće objavljeni 27. jula, a tada će, kako navodi Park Kang-ho, investitori već tražiti signale za treći kvartal kao što su efekti smanjenja proizvodnje i oporavak potražnje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike