Nemačka traži dobavljače u državama Zapadnog Balkana

28.06.2023

16:34

0

Regionalni B2B projekat ove godine održava se 12. oktobra u Kelnu, a cilj projekta je da nemačke firme pronađu dobavljače iz traženih industrijskih oblasti

Nemačka traži dobavljače u državama Zapadnog Balkana
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nemačko-srpska privredna komora, predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), Privredna komora Srbije (PKS), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), pozivaju kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu deo regionalnog B2B projekta "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“ koji se sprovodi već devetu godinu zaredom.

Rok za dostavljanje prijave je 28. jul 2023. godine. 

Učestvuje više od 50 kompanija

Do sada je u okviru ovog projekta realizovano više od 3.500 B2B susreta tokom kojih su brojni ugovori sklopljeni.

Cilj projekta je da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih industrijskih oblasti u Srbiji i državama Zapadnog Balkana. Preko 50 kompanija iz Nemačke potvrdilo je svoje učešće u projektu.

Zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metalo-prerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za auto-industriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta je baziran na tzv. "B2B – reverse sourcing“ mehanizmu i od ove godine celokupan „matchmaking“ se odvija onlajn. Nemački kupci su izneli svoje proizvodne zahteve na platformi www.bmematchmaking.com. Dodatne informacije o projektu i načinu prijave dostupne su na sajtu Komore.

Poziv za sve zainteresovane

Pozivaju se sve zainteresovane kompanije da uzmu učešće u projektu, u skladu sa zahtevima prijavljenih nemačkih kompanija.

Za sve informacije u vezi sa prijavnim formularom, kao i profilima nemačkih kompanija na osnovu kojih se precizno navodi šta bi sve kompanija/proizvođač iz regiona trebalo da sadrži u svom proizvodnom portfoliju, kako bi ispunila neophodne kvalifikacije za ostvarivanje potencijalne saradnje, zainteresovani mogu da se obrate Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike