Čačanska FRA ostaje Čačanima: Novi vlasnik za četiri miliona evra

14.06.2023

12:15

0

Autor: 24sedam

Deo imovine nekadašnegi giganta, „Fabrike reznog alata“, kupile dve lokalne firme

Čačanska FRA ostaje Čačanima: Novi vlasnik za četiri miliona evra
norbert-buduczki-4tlMLkYfcYk-unsplash - Copyright Unsplash

Za četiri miliona evra domaćim privrednicima prodata je iz stečaja imovina „Fabrike reznog alata“. Deo imovine nekadašnjeg giganta i ponosa čačanske industrije, uništenog u periodu tranzicije, iz stečaja je prodata u utorak na javnoj aukciji za 560 miliona dinara, po duplo većoj ceni od početne, piše RINA.

Novi vlasnici su dve čačanske kompanije kao konzorcijum, “Unipromet“ i “Eurolajn“. Konzorcijum je dao za 20 miliona dinara bolju ponudu od drugoplasiranog ponuđača, preduzeća“Publik“ iz Valjeva.

Dve firme su postale vlasnici gradskog građevinskog zemljišta površine 30.628 kvadrata, kao i tri proizvodne hale, hale sa restoranom, magacina, upravne zgrade, pogona za izradu kugličnih vretena, opreme i zaliha.

Aukcijska prodaja održana je u utorak u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, a pred ponuđačima našli su se gradsko građevinsko zemljišta površine 30.628 kvadrata, tri proizvodne hale, hale sa restoranom, magacin, upravne zgrade, pogoni za izradu kugličnih vretena, oprema i zaliha.

U aprilu je, takođe u javnom nadmetanju ali bez konkurencije, deo imovine kupio „Atenik komerc“, takođe iz Čačka i to za 250 miliona dinara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike