Knjaževac ulaže u mlade: Tehnička škola centar za region

08.06.2023

16:00

0

Autor: G.M.Š.

Knjaževac je odabran kao jedna od 11 lokacija koje će ove godine dobiti „mejkers lab“ - robote, lasere i savremeno digitalno okruženje za multidisciplinarno rešavanje raznih problema i razvoj učeničkih ideja

Knjaževac ulaže u mlade: Tehnička škola centar za region
Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Tehnička škola u Knjaževcu ovog 6. juna proslavila je 90 godina postojanja. Stasala je u savremeni obrazovnu instituciju od Rudarsko-nadzorničke škole osnovane davne 1931. godine, a sada uspešno ulazi u digitalno doba.

- Od tada do danas držimo korak u savremenom obrazovanju. Menjali smo ime, ali smo se menjali i mi sami. Menjali smo struku, uvodili nove obrazovne profile… sve u skladu sa potrebama lokalne zajednice i regiona. Od početaka do danas imamo istu odgovornost prema učenicima, da oni steknu moderno i kvalitetno obrazovanje, takvo znanje i veštine koje će im omogućiti ulazak ili u svet rada ili nastavak obrazovanja. A to ne bismo mogli da učinimo bez konstantne podrške lokalne samouprave i privrednika iz Knjaževca i regiona - rekao je Ivan Amon, direktor škole, na otvaranju „mejkers laba“ u Knjaževcu.

24sedam/Ivan Mitić
 

Marija Jelenković, zamenica predsednika Opštine Knjaževac, kaže da će lokalna samouprava nastaviti da podržava Tehničku školu, kao i druge škole u gradu, kao bi bile centar regiona.

24sedam/Ivan Mitić
Marija Jelenković, zamenica predsednika Opštne Knjaževac

 

- Dosta smo uložili u ovu školu, renovirani su sala, toaleti… Nastavićemo saradnju jer želimo da pružimo našoj deci najbolje – rekla je Jelenkovićeva na otvaranju „mejkers laba“.

„Mejkers lab“ stigao i u Knjaževac

Podrška lokalne samouprave urodila je plodom i šire, pa je tako ove godine Tehnička škola konkurisala za dobijanje „mejkers laba“, multidisciplinarne učionice budućnosti, koju odabranim školama po Srbiji daruje Grupa za obrazovanje.

Knjaževac je odabran kao jedna od 11 lokacija koje će ove godine dobiti „mejkers lab“ - robote, lasere i savremeno digitalno okruženje za multidisciplinarno rešavanje raznih problema i razvoj učeničkih ideja.

24sedam/Ivan Mitić
Učenici Tehničke škole sa novom opremom u „mejkers labu“

 

„Mejkers lab“ u Tehničkoj školi će koristiti i druge škole iz Knjaževca, ali i šire, i time ona ima priliku da postane regionalni centar za razvoj digitalnih veština srednjoškolaca.

Tom digitalnom laboratorijom Tehnička škola će nastaviti svoje uspehe koji traju već devet decenija. Ova jedina srednja stručna škola u opštini Knjaževac ujedno je jedna od najboljih srednjih škola Srbije. Na spoljašnjem vrednovanju kvaliteta rada škole od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, škola je ocenjena četvorkom, najvišom ocenom na skali vrednovanja obrazovno-vaspitnih ustanova.

Osim u nastavi, podrška učenicima pruža se i kroz brojne i raznovrsne vannastavne aktivnosti, a škola ima jedan od pet najboljih programa karijernog vođenja i savetovanja u Srbiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike