Metalac, naravno, isplaćuje dividende, i to veće

13.04.2023

09:36

0

Autor: G.M.Š.

Nadzorni odbor kompanije „Metalac“ (MTLC) iz Gornjeg Milanovca sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 19. maj, na kojoj će i formalno odlučiti o podeli dividendi

Metalac, naravno, isplaćuje dividende, i to veće
Ilustracija - Copyright Profimedia

Uprava „Metalca“, kompanije iz Gornjeg Milanovca koja se bavi proizvodnjom bele tehnike i kuhinjskog posuđa, na Skupštini akcionara usvojiće finansijski izveštaj za prošlu godinu i odlučiti o raspodeli dobiti.

Kako je objavila brokerska kuća „Momentum sekjuritis“, u dokumentima dostavljenim Beogradskoj berzi uprava kompanije predložila je da se iz prošlogodišnje dobiti od 256,5 miliona dinara (2,2 miliona evra) opredeli nepunih 174 miliona dinara za dividende, odnosno 90 dinara bruto po akciji.

Ova dividenda predstavlja povećanje od 5,9 odsto u odnosu na prošlogodišnju dividendu od 85 dinara po akciji, dodaje se u saopštenju.

Pravo na dividendu imaće akcionari koji budu imali taj status 9. maja tekuće godine.

Kako naglašava glavni broker „Momentuma“ Nenad Gujaničić na Linkdinu, „Metalac“ je jedinstvena kompanija na srpskoj berzi koja u svojoj berzanskoj istoriji akcionare nikada nije ostavila bez dividende. Štaviše, ta dividenda nikada nije ni smanjivana (osim u pandemijskoj 2020. godini).

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike