Fantastična vest za sve proizvođače organske hrane u Srbiji: Preko dva miliona dinara biće dodeljeno tvorcima najboljih ideja u ovoj oblasti

29.03.2023

07:52

0

Pored novčane nagrade, biće dodeljena i tri specijalna priznanja

Fantastična vest za sve proizvođače organske hrane u Srbiji: Preko dva miliona dinara biće dodeljeno tvorcima najboljih ideja u ovoj oblasti
Ilustracija - Copyright Pixabay

Fond od dva i po miliona dinara i ove godine čeka najbolje projekte proizvodnje, prerade, ali i prodaje organske hrane i proizvoda, u okviru tradicionalnog 12. po redu Organic konkursa NLB Komercijalne banke, koji će biti otvoren do 2. maja.

Pored glavne nagrade u iznosu od milion dinara za najbolji projekat organske proizvodnje ili prerade, NLB Komercijalna banka dodeliće i tri specijalna priznanja, sa ciljem da podstakne snažnije uključivanje mladih i žena u održiv način proizvodnje, kao i prodaju organskih proizvoda iz Srbije. 

Pixabay
 

- Banka će ove godine po prvi put sa po 500.000 dinara nagraditi najbolji projekat organske proizvodnje u kategoriji žena, kao i mladih do 40 godina starosti. Istim iznosom stimulisaće i uslužni, odnosno ugostiteljski objekat (restoran, kafić, maloprodajni objekat, hotel i slično), koji u svojoj ponudi ima najmanje jedan proizvod organskog porekla iz Srbije, za koji je potrebno dostaviti sertifikat o poreklu - navodi se u saopštenju NLB banke. 

Uz njih, pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje. 

Prijave se mogu dostaviti elektronskim putem na [email protected] sa naznakom "Prijava za 12. Organic konkurs".

U prethodnih 11 godina na Organic konkursu učestvovalo je 646 projekata iz cele zemlje, od kojih su nagrađene 42 održive ideje sa najvećim potencijalom da doprinesu zdravijoj i održivijoj budućnosti za nas i generacije koje dolaze.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike