APR se odbranio od hakerskih napada, podaci nisu ugroženi

28.03.2023

13:19

0

Agencija za privredne registre (APR) ponovo daje neometan pristup svojim e-servisima, nakon što su internet stranica i veb-server APR-a bili na meti hakerskog napada

APR se odbranio od hakerskih napada, podaci nisu ugroženi
Ilustracija - Copyright Profimedia

Agencija za privredne registre ponovo radi normalno, nakon serije distribuiranih napada (Distributed Denial-of-Service-DDoS) usmereninih na ometanje mrežnih usluga.

Kako je navedeno, DDoS napadi imali su za cilj da dovedu do preopterećenosti veb-servera, kako bi korisnicima bio onemogućen pristup eServisima APR-a.

Podaci korisnika, uveravaju iz APR-a, nisu bili meta ovih napada, tako da baze podataka nisu bile ugrožene.

Počinioci ovih napada, koji su dolazili iz brojnih zemalja širom sveta, preplavljivali su sajt APR-a, što je prouzrokovalo povremenu slabu funkcionalnost veb-sajta, imejlova i veb-servisa.

APR je juče uspela da odbrani sistem od napada i omogući pristup svim svojim veb-servisima, uz povremene prekide. Danas sistem radi nesmetano.

IZ APR-a kažu da je preko sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja u ponedeljak dostavljeno 15.500 finansijskih izveštaja, a da je APR primio i sve ostale elektronske prijave koje su korisnici uputili putem ostalih veb-servisa.

APR je prijavila DDoS napade Nacionalnom centru za prevenciju bezbednosnih rizika u IКT sistemima (Nacionalni CERT) i Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike