Kopaonik biznis forum: Da li su poslodavci spremni za generaciju Z?

22.02.2023

09:13

0

Da li su poslodavci spremni za zaposlene iz "generacije Z" i da li su mladi spremni za radno okruženje rassrpavaljćese na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu

Kopaonik biznis forum: Da li su poslodavci spremni za generaciju Z?
Ilustarcija - Copyright Profimedia

Na predstojećem Kopaonik biznis forumu nekoliko panela će biti posvećeno mladima i deci, čije su ideje i više nego potrebne kako bi svaki biznis bio u skladu sa vremenom u kom se razvija i odolevao izazovima na koje nailazi, saopštio je Savez ekonomista Srbije.

Kako je navedeno, „generacija Z“ (zed) odrasla je uz napredne tehnologije, internet i inovativne aplikacije bez kojih danas ne možemo da zamislimo bilo koji poslovni proces. Baš zbog toga, na ovogodišnjem, 30. Kopaonik biznis forumu, nekoliko panela biće posvećeno mladima i deci.

- U poslednjih nekoliko godina bar jedan od panela na Forumu je obavezno posvećen mladima i deci, a ove godine želimo posebno da istaknemo posvećenost „generacije Z“ održivom razvoju. Ono što želimo da vidimo jeste u kojoj meri starije generacije razumeju mlade koji su rođeni posle 1996.godine, da li shvataju njihova zanimanja i da li su svesni njihovih potreba - rekao je predsednik SES, Aleksandar Vlahović.

Već tokom prvog dana Kopaonik biznis foruma, jedan od panela biće  „‘Generacija Z‘ dolazi u vaše biznise: Da li ste spremni?“, na kom će okupljeni stručnjaci razgovarati o svojim dosadašnjim iskustvima u radu sa „generacijom Z“, kao i o njihovim stavovima, razmišljanju, ali i svemu onome šta poslodavci u radu mogu očekivati od mladih.

Pred kraj Foruma razgovaraće se i na temu "Šta je dobro za decu, dobro je i za posao", kroz koju će se još jednom potvrditi da su mladi, koji su potkovani digitalnim znanjem i veštinama, odličan izbor, ali i izvor ideja za sve biznise.

Kako „generacija Z“ internet koristi od ranog detinjstva, veoma veliki deo njihove komunikacije i interakcije se odvija na društvenim mrežama što svakako doprinosi njihovom osećaju superiornosti i nezavisnosti, a imajući u vidu da je digitalizacija neminovna u bilo kom segmentu biznisa, baš oni su ti koji, zahvaljujući izraženom preduzetničkom duhu, mogu unaprediti bilo koji biznis, navode iz SES-a.

Pored ekonomskih tema i tema koje su posvećene mladima, ovaj najveći i najznačajniji događaj u regionu svim učesnicima Foruma, ali i uvaženim gostima, predstaviće i teme kao što su digitalizacija, biotek revolucija, budućnost automobilske industrije...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike