Ne gube svi zbog Kine: Svoč cilja rekordnu prodaju

24.01.2023

09:43

0

Autor: 24sedam

Iako nekima deluje da su ručni časovnici potpuno demode u eri mobilnih telefona i digitalnih stvarčica „sa satom“, čuveni švajcarski proizvođač ne misli tako a kasa mu daje za pravo

Ne gube svi zbog Kine: Svoč cilja rekordnu prodaju
Redvoi kupaca ispred prodavnice - Copyright Profimedia

U svetu koji je pred recesijom, ili je već zagazio u nju, ima i onih koji za ovu godinu ipak planiraju neke rekordne rezultate. Švajcarski proizvođač satova „Svoč“ cilja da ove godine proda svojih proizvoda za devet milijardi evra.

Prošle godine čuveni brend iz „Zemlje satova“, prodao je više od milion časovnika samo iz svoje kolekcije „mesečevih svočova“ (MoonSwatches). Za ovu godinu planovi su još veći, jer „Svoč grupa“ se oslanja na oporavak Kine od kovid-krize, dok su potražnja u Evropi i SAD standardno jaki, rekao je u invervjuu „Blumbergu“, generalni direktor Nik Hajek.

Kina za ovu švajcarsku firmu zani 40 odsto prodaje, procene su Tomasa Šovea, analitičara „Sitigrup“. Ali, ne prodaju tamo dobro ni samo iz „Svoča“, jer dobro ide i „Omegi“ i draguljaru „Heri Vinston“.

Sam „mesečev svoč“ upravo i jeste plastična verzija legendarnog „Omeginog“ „spidmastera“, uz sitnu razliku što košta 260 dolara, naspram tri ili četiri hiljade koliko košta „original“.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike